Кримінальний огляд

23 червня до Косівського районного відділу поліції звернулася 38-річна косів’янка із заявою про те, що приблизно о 2 годині ночі на території стадіону через неприязні стосунки її чоловікові спричинив тілесні ушкодження знайомий. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

24 червня дільничний офіцер поліції районного відділу поліції приблизно о 5:30 год. на дорозі в селі Пістині зупинив трактор під керуванням 69-річного місцевого мешканця. Він перевозив піщано-гравійну суміш без відповідних документів. Чоловік пояснив, що суміш мав намір використати для власних потреб. Транспортний засіб поліцейські вилучили. За фактом незаконного видобування піщано-гравійної суміші слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

24 червня із заявою звернулася 68-річна жителька Кутської територіальної громади. Жінка заявила про те, що її 36-річний син систематично вчиняє щодо неї домашнє насильство. Кривдника неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства (ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Цього разу стосовно нього слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

26 червня надійшло повідомлення від 33-річної мешканки Кутської територіальної громади про те, що зник співмешканець її матері, 1939 року народження. Чоловік 24 червня пішов з дому, та не повернувся. Поліцейські виїхали на місце події, де встановили, що безвісти зниклий останнім часом зловживав алкогольними напоями. 24 червня, приблизно о 15:00 год., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він пішов з дому в невідомому напрямку. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. 27 червня, приблизно о 7:30 год. мати заявниці виявила його тіло на земельній ділянці. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Померлого доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті.

28 червня із заявою звернувся 57-річний житель Косівської територіальної громади. Чоловік заявив, що приблизно о 12:45 год. у місті Косова невідома особа зайшла на подвір’я його матері під приводом продажу ножів і пилососа, таємно поцупила з гаманця 1800 гривень. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України.

Поліція Косівщини застерігає громадян від необдуманих кроків, які в подальшому можуть вартувати заощаджень або цінних речей. Щоб не стати жертвою обману, не здійснюйте покупок у випадкових людей. Не варто користуватись послугами незнайомців для придбання речей чи дорогоцінних виробів за низькою ціною. Пам’ятайте, що так злочинці маскують свої дії. Вони вдвох або поодинці приходять до літніх одиноких людей і пропонують купити недорогі речі. Входячи в довіру, проникають у помешкання, уважно стежать за тим, звідки жертва дістає гроші, щоб заплатити за покупку, після чого один з них відволікає господаря, а другий викрадає гроші та цінні речі. Тому ніколи не впускайте у помешкання незнайомців. Бережіть себе та своє майно!

Косівський РВП ГУНП.

Share