Підсумки 2021 року (пост вдячності 6)

Завершується 2021 рік, і я вже традиційно, як адміністратор волонтерського проекту «Місто КОСІВ», хочу відзначити кілька подій та людей, які варті уваги наших шановних читачів та друзів! Пост вдячності за 2020 рік можна прочитати тут.

Аджика. Фото Андрія Близнюка

Аджика. Фото Андрія Близнюка

Нас вже 36000 — дякую всім рекламодавцям, які підтримали проект фінансово. Неочікувано в топ 2021 року вирвався мій пост з рецептом маминої аджики, який вже набрав 12000 поширень.

В 2021 році, підбиваючи підсумки моєї роботи в туристичній журналістиці за останні 10 років, зібрав на косівських сайтах список з найкращих об’єктів та маршрутів Косівщини:

2021 рік був багатий на мої інтерв’ю, де я намагався максимально рекламувати туристичні принади нашого краю:

Подія року — Цього року в рамках Дня міста вперше реалізували дуже цікавий проект «Косів гуцульський», започаткований ентузіастом Романом Хромейчуком. Пан Роман збирає і розміщує у соціальних мережах фото далекого (і не дуже) минулого Косова та нашого району. Деякі з цих світлин про життя нашого міста у міжвоєнний період було надруковано у великому форматі і виставлено для огляду під час святкових заходів.

Фото року — зимові фото Косова від Андрія Близнюка, які вже набрали більше 2300 лайків за добу, а також фотозвіт Tanya Tulainova-Slava проекту «Косів Гуцульський», який набрав більше 2000 лайків та 300 поширень, а 90000 людей переглянули її фото згідно статистики Фейсбуку.

Косів зимовий. Фото Андрія Близнюка

Косів зимовий. Фото Андрія Близнюка

Відеограф 2021 року — Руслан Генкалюк. А давайте перенесемось у Карпати… Підглянемо краєм ока, як живуть тутешні мешканці, які традиції вони шанують, яким ремеслом займаються. Уявімо, що ми разом із пастухом йдемо на полонину, під дзеленчання дзвіночків на шиях у овечок… Відчути сповна цю магічну атмосферу допоможе наш фільм «Там, де до сонця близько: традиції вівчарства».

Паблік 2021 року — «МапаКосів». У нашого сайту нарешті новий дизайн! Нова тема краще адаптована для користувачів смартфонів, а також є більш сучасною та легшою в користуванні — сподіваємось, що вам сподобається! До речі, нас вже 4000 у Фейсбуці!

Нам вже 10 років! Від часу створення волонтерського проекту «МапаКосів», про пішохідний туризм на Косівщині та в Карпатах, ми вже опублікували більше 300 описів маршрутів горами та карт (gps-треків). В Косові є маршрути різної складності для пішохода і велосипедиста, тут можна ходити три тижні в межах Косова і сусідніх сіл — кожен день новий маршрут. Загалом в нас не гірше, ніж в розкрученій Яремчі, а в багатьох в випадках навіть і краще!

Туристичний об’єкт 2021 року:

Відкриття 2021 року:

Буковецький водоспадрозташований на річці Рибниця, що бере свій початок з буковецького перевалу. Висота водоспаду — близько 6 метрів. Хоча добратись до водоспаду дуже легко, проте поки що він не надто відомий і популярний серед мандрівників, на фоні інших водоспадів Косівського району. Візуально і за кількістю води цей каскад має схожість із Яворівським Гуком та Ніагарою, які розташовані неподалік.

Рубрика «Ретро» — завдяки наполегливій праці Богдана Павлюка в плані пошуку і поширення історичного надбання Гуцульщини через соціальні мережі, його велика справа на косівських туристичних сайтах сайтах «Гуцулія», «КосівАрт», «МапаКосів» та «Косівський фотоальбом».Загальна кількість статтей знайдених Богданом та розміщених на косівських сайтах вже більше 100, а найпопулярніша стаття «Косів — найстарше місто на Гуцульщині» вже набрала більше 10 тисяч переглядів!

Як допомогти проекту «Місто КОСІВ»?

  • Долучитись в соціальних мережах та запросити друзів.
  • Розмістити в спільнотах проекту: статті, фото, відео чи іншу інформацію про події в Косові та районі.
  • Підтримати інформаційний проект фінансово.
  • Розмістити рекламу та приватні оголошення на сторінках інформаційного проекту. Деталі за тел. — 097-155-84-87.

З повагою,
Тарас Пасимок — журналіст, громадський активіст, засновник та адміністратор проекту «Місто КОСІВ»

 

Share