Косів туристичний

Пандемія внесла зміни у туризм. Проте закордонний відпочинок можна поміняти на бюджетний вітчизняний. Гостинна Косівщина наприклад, має чим приємно здивувати. Також про цікаві локації в Косівському районі розповів місцевий гід.

Поки одні лише планують спробувати на смак гірські пригоди, інші вже повертаються із мандрів. З десяток років за порцією приємних вражень гід Тарас Пасимок вирушає в гори. Причому вибирає локації в рідній Косівщині. Іноді навіть у дощ…

Разом із декількома друзями мандрівник наповнює статтями сайти «ВелоКосів», «МапаКосів» та «Гуцулія». Проект налічує приблизно тисячу публікацій та світлин. Перший стане у нагоді для вело мандрівок, другий для піших походів, а третій присвячений етнографії.

Одному із проектів – «МапіКосів» десять років. На сайті близько трьохсот статей. Це описи пішохідних маршрутів. Найпопулярнішу статтю «Похід на Писаний Камінь» переглянуло майже сорок тисяч осіб.

Окрім того на сайті більше п’ятдесяти GPS-треків. Вони орієнтують на місцевості та ведуть до потрібного туристичного місця на Косівщині чи Верховинщині. Розробленими маршрутами скористалися чимало людей.

Косів туристичний!Автор відео Марічка Струк-Бойчукkosivart.if.ua/2020/06/19/10072/

Posted by МапаКосів on Thursday, June 18, 2020

В соціальній мережі фейсбук Тарас Пасимок тринадцять років тому створив групу «Місто Косів». З того часу є її адміністратором. Тарас розповідає, що в ній про події Косівщини, а також посилання на пізнавальні статті. Спільнота налічує 30 тисяч людей.

Мандрівник веде до найбільш популярних місць відпочинку в Косові. Похід від центру до косівських перлин займає не більше двох годин. Крім цього мистецька столиця тішить сувенірними крамничками. А у суботу бринить колоритний Косівський базар. Тарас ділиться – в напрямку Верховини є культові місця. Відвідати їх щороку приїздить сотні туристів. Карпати, які по іншій бік Косова, ближче до Яблунова, теж мають що запропонувати у плані туризму.

За десять років журналістської діяльності Тарас Пасимок не раз стикався із плагіатом. Каже – це образливо, бо у громадську ініціативу вкладає душу.

Карантин мандрівника пройшов із користю. Вдалося перевиконати річний план. Тарас відвідав усі місця зі списку на 2020. Загалом, щорічно гід відвідує більше тридцяти. Тепер разом із друзями розмірковує про подорожі всією західною Україною.

Авторка відео, фото і тексту Марія СТРУК.

Share