Кримінальний огляд

18 лютого у Косівський районний відділ поліції із заявою звернулася 33-річна мешканка району. Жінка заявила про те, що невідома особа з її погребу викрала продукти харчування. Поліцейські встановили, що в період часу з 20:00 год. 17 лютого по 9:00 год. 18 лютого невідома особа шляхом пошкодження дверей проникла до погребу заявниці, звідки викрала 3 л банку сала, 17 тушонок, 3 банки варення, банку помідорів, 2 банки перцю та банку квасолі. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.З ст. 185 Кримінального кодексу України.

20 лютого до відділу поліції надійшло повідомлення від 30-річного мешканця району про те, що в період з 16 по 20 лютого невідома особа із незачиненого автомобіля ВАЗ-2107, який знаходився в його господарстві, викрала магнітолу, два флешнакопичувачі та колонку. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України.

20 лютого у районний відділ поліції звернулася 37-річна мешканка району із заявою про те, що їй зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником служби безпеки банку. Заявниця повірила «псевдобанкіру» та виконала всі його вказівки, після чого з банківської картки пропали кошти в сумі 29087 гривень. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

20 лютого до відділу поліції надійшло повідомлення від чергового лікаря Косівської ЦРЛ про те, що в приміщенні лікарні помер 34-річний мешканець району, якого було доставлено 19 лютого з отруєнням невідомою речовиною. Брат померлого пояснив, що він вжив лікарський засіб для пониження артеріального тиску. Чоловік зловживав алкогольними напоями, неодноразово лікувався в медичних закладах. Тіло померлого направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

22 лютого у ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України, працівники районного відділу поліції встановили, що 22-річний мешканець Городенківського району, неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів, причетний до скоєння ще трьох крадіжок на території Косівського району. Так, 17 грудня 2020 року приблизно о 14 годині, шляхом вільного доступу зловмисник зайшов до приміщення ліцею, звідки з роздягалки викрав З мобільних телефони. За всіма трьома фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Косівський ВП ГУНП.

Share