Кримінальний огляд

15 листопада о 5:58 год. до чергової частини Косівського районного відділу поліції надійшло повідомлення від диспетчера Косівського РВ УДСНС про те, що в селі Яворові, у господарстві 50-річного місцевого мешканця горить стайня. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що внаслідок пожежі вогнем знищено господарську споруду та двох корів, які перебували всередині приміщення. Пожежу вогнеборці ліквідували. Причину загорання встановлюють. За фактом пошкодження майна слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст.194 Кримінального кодексу України.

16 листопада до Косівського районного відділу поліції із заявою про вчинення шахрайських дій звернулася 30-річна мешканка Кутської територіальної громади. Жінка повідомила, що її ошукали аферисти. Попередньо встановлено, що 11 листопада в соціальній мережі вона знайшла оголошення про продаж мобільного телефону. Зв’язавшись із менеджером сторінки, домовилась про ціну, після чого надала номер своєї банківської картки, із якої 11 листопада було знято 15900 гривень. Заявниця телефон не отримала, менеджер на її повідомлення не відповідає.

19 листопада на спецлінію «102» надійшло повідомлення від 56-річного мешканця Яблунівської територіальної громади. Заявник повідомив, що став жертвою псевдобанкірів. Правоохоронці попередньо встановили, що 19 листопада на мобільний телефон заявника зателефонувала невідома особа, яка представилася працівником служби безпеки банку та повідомила, що відносно нього, вчиняються шахрайські дії, а тому з метою їх попередження та збереження грошових коштів йому потрібно переказати кошти на банківський рахунок, який йому повідомили по телефону.

Довірливий чоловік виконав усі вказівки аферистів. За лічені хвилини з його рахунка невідомі зняли 285 тисяч гривень. За обома фактами шахрайських дій правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

20 листопада на спецлінію «102» надійшло повідомлення, про те, що в с. Нижньому Березові помер 57-річний чоловік. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що о 8:30 год. цього дня в с. Нижньому Березові Яблунівської територіальної громади, на ґрунтовій дорозі, виявлено труп місцевого мешканця. Під час огляду місця події слідів боротьби та ознак насильницької смерті правоохоронці не виявили. Труп доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. ,..

Цього ж дня на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що в місті Косові, у власному житловому будинку, померла 44-річна мешканка. Жінка проживала сама. Слідчо-оперативна група під час огляду місця події слідів боротьби та ознак насильницької смерті не виявила. Труп доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті.

За обома фактами смерті слідчі розпочали кримінальні провадження.

Косівський РВП ГУНП.

Share