Кримінальний огляд

22 квітня до чергової частини районного відділу поліції надійшло повідомлення від чергового лікаря Косівської центральної районної лікарні про те, що до них за медичною допомогою звернувся 33-річний мешканець Рожнівської територіальної громади. Тілесні ушкодження йому спричинив тесть. Слідчо-оперативна група виїхала на місце події, опитала дружину потерпілого.

Жінка пояснила, що 21 квітня, приблизно о 22 годині, у її чоловіка виник конфлікт із її батьком, 1961 року народження. Під час сварки тесть ударив зятя, спричинивши йому тілесні ушкодження — забій селезінки. Чоловіка госпіталізували до Косівської ЦРЛ та прооперували. За фактом спричинення тілесних ушкоджень слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

22 квітня об 11:41 год. надійшло повідомлення від інспектора сектору реагування патрульної поліції про те, що в с. Смодній, під час несення служби, він зупинив автомобіль ВАЗ 21081, яким керував 34-річний мешканець Кутської територіальної громади. Чоловік пред’явив посвідчення водія на своє ім’я з явними ознаками підроблення. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Документ правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження. Чоловік пояснив, що посвідчення придбав в інтернеті. За фактом використання завідомо підробленого документа дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

25 квітня до косівських правоохоронців звернувся 36-річний коломиянин. Він повідомив, що його обікрав і побив знайомий чоловік. Поліцейські оперативно відреагували на звернення і з’ясували, що потерпілий і зловмисник розпивали спиртні напої. Під час застілля між ними виник конфлікт, а відтак — бійка, в результаті якої заявник втратив свідомість. Скориставшись цим, фігурант викрав у потерпілого мобільний телефон, гроші, особисті речі і втік з місця події.

За фактом крадіжки слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. Поліцейські розшукали фігуранта та затримали в порядку статті 208 Кримінального кодексу України. Наразі йому повідомлено про підозру, суд обрав щодо нього запобіжний захід — тримання під вартою.

В період воєнного стану, незалежно від розміру вчиненої крадіжки, міру покарання обирають найсуворішу, оскільки в цих умовах крадіжка прирівнюється до скоєння тяжкого злочину.

Косівський РВП ГУНП.

Share