Кримінальний огляд

16 вересня о 00:32 год. до Косівського районного відділу поліції зі служби «102» надійшло повідомлення про те, що водій автомобіля «Нива» переїхав чоловіка, який допомагав штовхати автомобіль. На місці події поліцейські встановили, що 16 вересня, приблизно о 00:30 год. у селі Розтоках, присілок Опари, на ґрунтовій дорозі, яка веде на підйом та є під’їзною дорогою до житлових господарств, водій автомобіля «Нива», 51-річний місцевий мешканець, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, намагався після зупинки автомобіля розпочати рух вгору вперед.

Йому в цьому допомагав 32-річний місцевий мешканець, який ззаду штовхав автомобіль. Водій не впорався з керуванням, і автомобіль покотився назад. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди чоловік, який штЬвхав автомобіль, від отриманих травм помер на місці події. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.З ст.286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Водія затримано у порядку ст. 208 КПК України. Невдовзі суд обере йому міру запобіжного заходу.

16 вересня о 18:30 год. зі служби «102» надійшло анонімне повідомлення про те, що в селі Старому Косові, на річці, невідомі завантажують автомобіль піщано-гравійною сумішшю. Поліцейські оперативно виїхали в село, до русла річки Рибниці, де виявили автомобіль марки «ЗІЛ–130» із навантаженою піщано-гравійною сумішшю. Правоохоронці провели огляд автомобіля і доставили його на територію районного відділу поліції. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Поліція Косівщини вкотре нагадує, що видобуток піщано-гравійної суміші та інших корисних копалин у заплавах та руслах річок заборонений природоохоронним законодавством. Надмірний видобуток також призводить до негативних наслідків під час весняних повеней.

Правоохоронці оперативно реагуватимуть на всі повідомлення, пов’язані з незаконним видобутком. Винних осіб притягуватимуть до відповідальності.

17 вересня старший дільничний офіцер поліції районного відділу поліції спільно з працівниками Косівського районного підприємства «Райагроліс» виявили незаконну порубку лісу. 16 вересня в період часу з 15 до 16 години 38-річний мешканець Кутської територіальної громади на території Рожинського лісництва вчинив незаконну порубку буків, загальною кубомасою 6,59 куб. м. Сума заподіяних збитків становить понад 23000 гривень. За фактом незаконної порубки лісу слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

19 вересня 55-річний мешканець Косівської територіальної громади добровільно видав правоохоронцям 32 предмети, зовні схожі на патрони калібру 9 мм. Чоловік пояснив, що 17 липня знайшов їх у лісовому масиві і приніс додому, де незаконно зберігав. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

Боєприпаси вилучені та направлені на експертне дослідження.

Поліцейські нагадують, що згідно з ч.З ст.263 Кримінального кодексу України від кримінальної відповідальності звільняється особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

20 вересня до районного відділу поліції звернулася 50-річна мешканка Рожнівської територіальної громади із повідомленням про крадіжку. 20 вересня, приблизно о 10:40 год., невстановлена особа з незачиненого кабінету лікувального закладу викрала гаманець заявниці, в якому””оугйГ*’ гроші та банківські картки. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка вчинила крадіжку.

20 вересня до районного відділу поліції звернулася 33-річна жителька Косівської територіальної громади із заявою про те, що її колишній чоловік, 36-річний мешканець Яблунівської територіальної громади, не сплачує аліменти на утримання їхнього неповнолітнього сина. Сума заборгованості становить 25000 гривень. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 164 Кримінального кодексу України.

Косівський РВП ГУНП.

Share