Кримінальний огляд

21 липня начальник слідчого відділення Косівського районного відділу поліції в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за ст. 246 Кримінального кодексу України встановив, що 20.07.2021 працівники Косівського районного відділу поліції спільно з працівниками Яворівського лісництва Косівського районного підприємства «Райагроліс» виявили незаконне вирубування 10 дерев породи бук. Троє дерев незаконно зрубав 47-річний місцевий мешканець, а сім — були зрубані 58-річним місцевим мешканцем. Суму завданих збитків встановлюють. Чоловіки у скоєному зізналися. Досудове розслідування триває.

21 липня, у ході раніше розпочатого кримінального провадження за ч. З ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), працівники карного розшуку обласної поліції, слідчі слідчого управління поліції Івано-Франківщини спільно з колегами із Косова, Надвірної і Коломиї, за силової підтримки роти поліції особливого призначення провели ряд обшуків на Калущині, у Чернівецькій і Закарпатській областях та вилучили речові докази, транспортні засоби, які використовувалися для вчинення злочинів, і частину викраденого майна. Обшуки відбувалися за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Зловмисники вже добре відомі правоохоронцям, адже неодноразово потрапляли у їх поле зору. Йдеться про двох 51-річних мешканців Калуша, які наразі проживали у Чернівцях. Обидва — раніше судимі за вчинення майнових злочинів, один із них перебував у розшуку, їх обґрунтовано підозрюють у шістьох крадіжках з магазинів і помешкань, із них дві — скоєно на території Косівського району. Крім того, тривають слідчі дії відносно третього підозрюваного — 45-річного мешканця Чернівців.

Двом калушанам слідчі повідомили про підозру за вчинення злочинів за ч. З ст. 185 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

22 липня у ході проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, виявлено факт незаконного посіву та вирощування 212 рослин маку в селі Старі Кути Кутської територіальної громади. Рослини вилучили та направили на експертне дослідження. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадують, що за посів або вирощування снодійного маку чи конопель передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність.

Посіви маку на території нашої держави дозволено лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

Поліція закликає громадян бути, законослухняними та дотримуватися чинного законодавства, у разі виявлення посівів нарковмісних рослин повідомляти на лінію «102».

22 липня поліцейські Косівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та співробітниками УСБУ в Івано-Франківській області задокументували діяльність незаконних гральних клубів. Вказані заклади здійснювали свою роботу всупереч вимогам закону.

Під час проведення слідчих дій, правоохоронці вилучили понад сотню одиниць комп’ютерної техніки, серед якої системні блоки, монітори, чорнові записи, відеокамери, роутери та грошові кошти. Вилучене направили на проведення експертизи.

Організатори азартного бізнесу маскували заклади під приміщення, у яких ніхто не проводить господарську діяльність. У ході огляду на місці знаходились клієнти закладів.

За цими фактами триває розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про зайняття гральним бізнесом.

Поліція і надалі посилено працюватиме, щоб викривати громадян, які порушують закон та займаються протиправною діяльністю! У разі виявлення гральних залів, просимо негайно телефонувати на спецлінію «102».

22 липня до Косівського районного відділу поліції з Косівського районного підприємства «Райагроліс» надійшли матеріали про те, що 20 липня на території Кобаківського лісництва, що входить до природно-заповідного фонду, в адміністративних межах села Бабина, 61-річний мешканець Косівської територіальної громади вчинив незаконне вирубування 12 дерев породи ялиця, загальною кубомасою 32,62 м.куб. Сума матеріальних збитків становить 97592 грн. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.З ст. 246 Кримінального кодексу України.

25 липня о 20.30 год. зі служби «102» надійшло повідомлення про те, що в м. Косові, під час відпочинку на ставах біля об’їзної дороги, неподалік магазину «Берегиня», втопився чоловік. На місці події поліцейські встановили, що близько ^години 33-річний уродженець Азербайджанської республіки, який проживав протягом останніх шести років в місті Косові, прийшов з дружиною і товаришем на став, що по вулиці Дружби, на відпочинок. Під час купання в ставі потонув. Для пошуку тіла були задіяні працівники АРЗ СП ГУ ДСНС в Івано-Франківській області. О 23:20 год. рятувальники знайшли потопельника на дні водойми. Тіло направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи щодо встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Косівський РВП ГУНП.

Share