Кримінальний огляд

21 травня до Косівського районного відділу поліції із заявою про крадіжку звернувся 57-річний мешканець Рожнівської територіальної громади. Чоловік заявив, що невідома особа з його нежилого будинку викрала 1950 гривень. На місці події поліцейські встановили, що в період часу з 20 квітня по 20 травня місцевий 36-річний житель підібрав ключ до вхідних дверей, проник у будинок заявника, звідки викрав гроші та три пляшки горілки. Чоловік у скоєному зізнався. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.З ст.185 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

24 травня до відділу поліції звернулася 55-річна жителька Кутської територіальної громади із заявою про те, що 22 травня її чоловік, 1964 року народження, пішов із дому і не повернувся. Поліцейські оглянули домогосподарство, де проживав чоловік, і виявили його труп у каналізаційній ямі. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. За цим фактом розпочато кримінальне провадження. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті.

25 травня надійшло повідомлення від 41-річної мешканки Яблунівської територіальної громади. Жінка повідомила, що в її нежилому будинку пошкоджено замок у дверях. Викрали холодильник, металевий посуд та інші металеві речі. На місці події поліцейські встановили, що в ніч на 25 травня невідома особа пошкодила замок вхідних дверей будинку заявниці, проникла всередину, викрала холодильник «Норд», металеві ліжка, металеві частини від кахельної печі та інший металобрухт, що знаходився у будинку.

За фактом крадіжки слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.З ст.185 Кримінального кодексу України. Під час оперативно-розшукових заходів оперативники встановили зловмисника, який вчинив крадіжку. Ним виявився 32-річний раніше судимий коломиянин. Автомобіль, на якому зловмисник перевозив викрадене, правоохоронці затримали та доставили до відділу поліції.

Під час поверхневої перевірки поліцейські виявили у підозрюваного два згортки з порошкоподібною речовиною білого кольору, схожою на наркотичний засіб амфетамін. Речовину вилучено та направлено на експертне дослідження. За цим фактом дізнавачі щодо нього розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці перевіряють його причетність до інших кримінальних правопорушень, скоєних на території району.

25 травня під час відпрацювання території обслуговування поліцейські офіцери громади Косівського районного відділу поліції виявили у селі Стопчатові, Яблунівської територіальної громади, на березі р.Лючки 38-річного місцевого мешканця, який видобував на причеп автомобіля «УРАЛ-375» піщано-гравійну суміш за допомогою маніпулятора. Жодних дозвільних документів для цих дій чоловік не мав. На місце події правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала правопорушення. Транспортний засіб поліцейські вилучили і помістили на території відділу поліції, а зразки суміші передали для проведення відповідної експертизи.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правилохорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Поліцейські Косівщини й надалі продовжуватимуть реагувати на всі повідомлення, пов’язані з незаконним видобутком і перевезенням, корисних копалин.

Косівський РВП ГУНП.

Share