Кримінальний огляд

1 червня до відділу поліції надійшло повідомлення від мешканця району про те, що в селі Пістині помер його родич, 1971 року народження. Поліція встановила, що чоловік проживав із сестрою, за життя зловживав спиртними напоями та вів антигромадський спосіб життя. Приблизно об 11 год. він помер у кухні власного житлового будинку. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. За фактом смерті розпочато кримінальне провадження. Тіло доставлено в паталогоанатомічне відділення ЦРЛ для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті.

2 червня до відділу поліції надійшла заява від депутата місцевої ради, в якій він зазначив, що посадові особи місцевої ради підробили рішення ради шляхом внесення до офіційного документа завідомо неправдиві відомості. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

3 червня до відділу поліції надійшли матеріали з Косівського районного підприємства «Райагроліс» про виявлення незаконної рубки на території Кобаківського лісництва трьох дубів, загальною кубомасою 7,17 куб.м. Сума заподіяних збитків становить 56573 гривні. Встановлено, що незаконну рубку дерев вчинив 55-річний житель району. За фактом незаконної порубки дерев розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 246 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17000 до 25200 гривень, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

4 червня у ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 7.04.2020 за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) було встановлено, що 68-річний мешканець району без передбаченого законом дозволу придбав і зберігав зброю та боєприпаси.

4 червня, приблизно о 18:30 год., чоловік незаконно збув за 500 доларів США та 16200 гривень пістолет-револьвер системи «Наган». У ході санкціонованого обшуку за місцем його проживання виявлено та вилучено 18 набоїв до пістолета системи «Наган», два патрони до малокаліберної гвинтівки марки, калібру 5,6 мм та виручені грошові кошти. Чоловіка затримано у порядку ст.208 КПК України, 5 червня йому оголошено про підозру та судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Під час документування цього кримінального правопорушення, було виявлено та задокументовано, ще три факти збуту вогнепальної зброї підозрюваним. 7 травня він незаконно збув за 1100 доларів США мисливський карабін ТОЗ-17-01, калібру 5,6 мм, 20 травня незаконно збув за 1300 доларів США пістолет ТТ, калібру 7,62 мм і 3 червня незаконно збув за 1350 доларів США та 700 гривень пістолет ПМ, калібру 9 мм. За цими фактами також розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 КК України.

5 червня до Косівського відділу поліції із заявою звернувся 39-річний мешканець району про те, що приблизно о 9:30 год. після словесного конфлікту його побив сусід. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

5 червня до поліції звернувся 46-річний косівчанин із заявою про те, що у період часу з 13:00 до 13:15 год. в місті Косові по вул. Чорновола невідома особа шляхом вільного доступу з незачиненого автомобіля викрала мобільний телефон і гаманець з грошима в сумі 4600 грн. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України.

Косівський ВП ГУНП.

Share