Кримінальний огляд

15 вересня о 4:55 год. на спецліиію «102» надійшло повідомлення від 61-річного косівчанина про те, що на вулиці Небесної Сотні він побачив розбите скло у вхідних дверях магазину. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що цієї ночі, о 1:30 год., невідомий чоловік на велосипеді під’їхав до магазину, який належить заявникові, за допомогою скляної пляшки розбив склопакет у металопластикових дверях магазину. Зловмисник викрав з магазину два ящики пива — 48 банок, ємністю 0,5 л.

Помістив їх на велосипед і втік з місця події, спричинивши заявникові матеріальну шкоду на суму 1008 гривень. За фактом крадіжки слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Завдяки записам з камер відеоспостереження правоохоронцям вдалося встановити час і спосіб вчинення крадіжки, а також особу зловмисника. Ним виявився 17-річний мешканець Верховинського району. Досудове розслідування триває.

15 вересня на спецлінію «102» надійшло повідомлення від 45-річної жительки Косівської територіальної громади про те, що невідома особа шахрайським способом заволоділа її грошима. Попередньо правоохоронці встановили, що до заявниці зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що невідома особа з її картонки хоче зняти гроші.

Щоб цього не сталося, треба сказати код, який прийшов на її телефон у смс-повідомленні. Заявниця назвала код, після чого з її банківської картки зникли 5000 гривень. За фактом шахрайства дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

20 вересня до поліції із заявою звернулася 43-річна мешканка Косівської територіальної громади. Жінка повідомила про те, що 19 вересня на її мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що хоче придбати автозапчастини, про продаж яких заявниця розмістила оголошення на інтернет-сайті. Зловмисник просив надати дані її банківської карти для оплати. Заявниця це зробила, після чого з її картки зникли 11000 гривень. За фактом шахрайства дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Вкотре наголошуємо!!! Щоб не стати жертвою шахраїв:

  • не довіряйте невідомим співрозмовникам;
  • не повідомляйте нікому свої персональні та банківські дані, паролі, що можуть використовуватися для підтвердження платежів;
  • не заходьте на невідомі сайти та не переходьте за підозрілими посиланнями, надісланими сторонніми особами;
  • купуйте товари лише на перевірених сайтах.

Про будь-який факт чи спробу шахрайства повідомляйте на «102»!

20 вересня о 15:01 год. надійшло повідомлення від інспектора сектору реагування патрульної поліції Косівського РВП про те, що в селі Старому Косові, на вулиці Шевченка, під час патрулювання він зупинив мотоцикл марки «ІЖ» під керуванням 39-річного жителя Косівської територіальної громади, який керував мотоциклом без шолома. Під час поверхневої перевірки патрульні виявили у водія ніж. З метою уникнення відповідальності чоловік запропонував надати неправомірну вигоду, опісля кинув гроші у службовий автомобіль поліцейських.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що під час поверхневого огляду у лівому рукаві куртки водія мотоцикла патрульні виявили ніж із гравіюванням, довжиною 30 см. Під час огляду місця події в салоні службового автомобіля «Рено Дастер» між передніми сидіннями було виявлено та вилучено три купюри номіналом 200 грн. і три купюри номіналом 500 грн. Ніж правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження. Щодо чоловіка слідчі розпочали кримінальні провадження за ч.2 ст. 263 (незаконне поводження з холодною зброєю) та ч.1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Косівський РВП ГУНП.

Share