Кримінальний огляд

13 липня до Косівського районного відділу поліції надійшло повідомлення від інспектора сектору реагування патрульної поліції про те, що в селищі Кутах, на блокпосту, під час перевірки документів місцевий 19-річний житель пред’явив посвідчення водія з ознаками підробки. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка вилучила посвідчення водія для проведення експертного дослідження. За фактом використання завідомо підробленого документа дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Проводиться перевірка.

14 липня о 10:27 год. до районного відділу поліції надійшло повідомлення від чергового лікаря Косівської центральної районної лікарні про те, що за медичною допомогою звернувся 76-річний косівчанин. Тілесні ушкодження отримав у результаті ДТП. Слідчо-оперативна група виїхала до потерпілого, встановила, що 13 липня, приблизно о 17 год. 37-річний водій автомобіля, рухаючись вулицею Дружби, що в місті Косові, не врахував дорожньої обстановки, не обрав безпечної швидкості руху та здійснив наїзд на 76-річного велосипедиста. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди чоловік отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, з якими 14 липня звернувся за медичною допомогою у лікувальний заклад. За фактом ДТП слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

15 липня о 19:49 год. надійшло повідомлення на спецлінію «102» від чергового лікаря швидкої медичної допомоги про те, що в селі Слобідці Кутської територіальної громади, на обочині, виявили труп невідомого чоловіка, без тілесних ушкоджень.

Слідчо-оперативна група виїхала на місце події, де встановила, що 61-річному громадянину Німеччини, який приїхав до родичів в село Кобаки, під час поїздки на велосипеді в селі Слобідці раптово стало погано, і вій впав на проїжджу частину дороги. Очевидці почали допомагати йому та викликали швидку медичну допомогу. До приїзду медиків чоловік, на жаль, помер. Поліцейські під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявили. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної допомоги та встановлення причини смерті. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.

17 липня приблизно о 20 год. на лінію «102» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в селі Лючі Яблунівської територіальної громади. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, співробітники групи реагування патрульної поліції і криміналіст. Попередньо правоохоронці встановили, що водій автомобіля ВАЗ, здійснюючи розворот, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з мотоциклом, яким керував 42-річний мешканець Надвірнянщини.

Після зіткнення водій легковика з місця аварії втік, а водія двоколісника з тяжкими травмами госпіталізували до лікувального закладу. Поліцейські негайно розпочали розшукові заходи для встановлення місцеперебування керманича та транспортного засобу. Через годину поліцейські розшукали автомобіль ВАЗ та 25-річного мешканця Яблунівської територіальної громади. Керманича перевірено на стан сп’яніння, результат — 1,8 проміле. Слідчі затримали його у порядку статті 208 КПК України та повідомили про підозру за ч.2 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

19 липня приблизно об 11 год. надійшло повідомлення ще про одну дорожньо-транспортну пригоду, яка трапилася у селі Смодній Косівської територіальної громади. На місці події поліцейські встановили, що 64-річний водій, мешканець Коломийщини, керуючи вантажівкою, здійснював обгін, виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з автомобіле. Останній рухався в попутному напрямку і в цей час з’їжджав на другорядну вулицю. За кермом легковика був 53-річний мешканець Косівщини.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди водія і двох пасажирів госпіталізували до лікарні. Водій був тверезим. За фактом аварії слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці закликають водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, не сідати за кермо у стані сп’яніння, бо це може призвести до летальних наслідків. А у разі вчинення ДТП — не залишати місце події, адже вчасно надана домедична допомога і повідомлення медиків можуть врятувати життя людини. Будьте відповідальними!

Косівський РВП ГУНП.

Share