Кримінальний огляд

7 жовтня до Косівського районного відділу поліції звернулася із заявою 62-річна мешканка Космацької територіальної громади. Жінка повідомила про те, що 1 жовтня під час конфлікту їй спричинила тілесні ушкодження невістка. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

7 жовтня до Косівського районного відділу поліції звернулася 39-річна косів’янка із заявою про те, що її колишній чоловік не сплачує аліменти на утримання спільних неповнолітніх дітей. Сума заборгованості складає 21000 гривень. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 164 (ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) Кримінального кодексу України.

8 жовтня надійшло повідомлення зі служби 102 від 74-річного мешканця Кутської територіальної громади про те, що в одній із кімнат будинку, на дивані, він виявив сина, 1974 року народження, без ознак життя. Поліція встановила, що померлий проживав сам, зловживав спиртними напоями. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи з метою встановлення причини смерті. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.

10 жовтня під час несення служби працівники групи реагування патрульної поліції зупинили в селі Слобідка автомобіль під керуванням 35-річного жителя Косівської територіальної громади. Під час перевірки документів на транспортний засіб поліцейські виявили, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу містить ознаки підробки. Чоловік пояснив, що транспортний засіб йому не належить, автомобіль залишив йому знайомий для ремонту. Поліцейські автомобіль та документи вилучили. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

11 жовтня до районного відділу поліції звернувся 66-річний мешканець Кутської територіальної громади із заявою про те, що посадові особи акціонерного товариства, на його думку, підробили офіційний документ (договір на доставку газу). За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 358 (підроблення офіційного документа, який видається і посвідчується підприємством) Кримінального кодексу України.

11 жовтня надійшло повідомлення від 52-річного жителя Косівської територіальної громади про те, що в період часу з 9 по 10 жовтня невідома особа через вікно проникала до його житлового будинку, звідки викрала 2 телевізори, кавоварку, гроші та ювелірні вироби. За фактом крадіжки слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.З ст. 185 Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка її вчинила.

Поліцейські нагадують, як захистити житло від крадіїв.

Крадіжки майна з помешкань громадян — один із найпоширеніших видів майнових злочинів. Злодії заздалегідь готуються до таких протиправних дій, «працюють» швидко, продумано та добре знають, що і де шукати. Правоохоронці закликають усіх жителів Косівщини скористатися простими порадами, щоб зберегти власне майно та оселю від сторонніх зазіхань.

Мінімізуйте шанси зловмисників заволодіти вашим майном:

  • встановіть надійні вхідні двері та замок;
  • підтримуйте дружні стосунки із сусідами — нехай вони під час вашої довготривалої відсутності приглянуть за будинком, забирають пошту із поштової скриньки;
  • у жодному разі не залишайте ключі від помешкання під килимком або в легкодоступних місцях;
  • загубили ключі від будинку — одразу замініть замок;
  • не виставляйте в соціальних мережах інформацію про свою відсутність вдома;
  • не зберігайте гроші та коштовності в оселі, ліпше скористайтеся послугами банку.

Однак найбільш ефективний спосіб захисту житла від злочинних посягань — встановити охоронну систему.

Якщо ви помітили сліди проникнення до помешкання — відразу повідомляйте поліцію на спецлінію «102» або за телефонами 2-14-95, (068) 7245842.

Косівський РВП ГУНП.

Share