Кримінальний огляд

2 жовтня зі служби 102 до Косівського районного відділу поліції надійшло повідомлення від 36-річного мешканця міста Івано-Франківська про те, що на ринку в селі Смодній невідома особа викрала з його сумки гаманець, в якому були гроші, посвідчення водія, флешнакопичувач і банківські картки. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України.

2 жовтня зі служби 102 надійшло повідомлення від 63-річної жительки Косівської територіальної громади про те, що вона виявила сусіда, 1976 року народження, на лавці біля його будинку без ознак життя. Поліцейські встановили, що чоловік проживав сам, зловживав алкогольними напоями, вів антигромадський спосіб життя. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло чоловіка доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи щодо встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

3 жовтня надійшло повідомлення від 43-річної косів’янки про те, що в місті Косові, на вулиці Лесі Українки, невідома особа в період часу з 14:30 до 14:40 год. викрала велосипед заявниці. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст.185 Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка її вчинила.

4 жовтня надійшло повідомлення від чергового лікаря швидкої медичної допомоги про те, що в селі Пістині помер 38-річний мешканець міста Тернополя. Поліцейські встановили, що чоловікові на території кафе раптово стало погано, і він помер до приїзду швидкої медичної допомоги. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи щодо встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

4 жовтня до Косівського районного відділу поліції звернулася 66-річна жителька Кутської територіальної громади із заявою про те, що в період часу з кінця липня по 4 жовтня, коли заявниці не було вдома, невідома особа проникла до підсобного приміщення (гаража), звідки викрала гроші, золотий ланцюжок, водяний насос і документи на будинок. За фактом крадіжки слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.З ст.185 Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка її вчинила.

4 жовтня до районного відділу поліції звернулася мешканка Рожнівської територіальної громади із заявою про те, що невідома особа, представившись працівником банку та зловживаючи довірою заявниці, під приводом збільшення кредитного ліміту, отримала її персональні дані та заволоділа 21825-ма гривнями з її банківської картки. За фактом шахрайських дій невідомої особи дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України.

Шахрайство — найлегший із незаконних способів заробляння коштів. Проте громадяни продовжують довіряти невідомим, які телефонують до них, або ж в інтернеті виконують операції, за якими приховуються шахраї.

Найчастішими шахрайськими схемами є телефонні дзвінки, операції з банківськими картками та покупки товарів через інтернет.

Пам’ятайте, що конфіденційні дані щодо ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть банківським працівникам. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу, пін-код картки, CVV-код (що зазначений на звороті картки) тощо. Цю інформацію маєте знати тільки ви. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які рахунки на прохання осіб, що телефонують і представляються банківськими співробітниками.

Основне правило покупок в інтернеті — попередню оплату вносьте тільки перевіреним продавцям, а іншим оплачуйте товар після отримання.

Подбайте про власну безпеку, не довіряйте шахраям! Якщо ви стали жертвою аферистів — телефонуйте на «102».

Косівський РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Share