Кримінальний огляд

1 квітня до Косівського районного відділу поліції зі служби «102» надійшло повідомлення від мешканки села Соколівки про те, що в лісовому масиві діти виявили невідомого чоловіка, який лежить униз обличчям. Поліцейські виїхали на місце події і встановили, що місцевий 60-річний житель неподалік власного господарства чистив лісовий масив від сухостійних дерев. Одне дерево впало. В результаті нещасного випадку чоловік отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці події. Тіло загиблого доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

2 квітня до відділу поліції із заявою звернувся 68-річний мешканець селища Яблунова. Чоловік заявив, що невідома особа проникла до його будинку, звідки викрала електроінструменти. На місці події поліцейські встановили, що заявник проживає у сусідньому селі, у свого сина. До свого будинку, що в селищі Яблунові, періодично навідується. У той час, коли його не було, з 12 березня по 1 квітня, невідома особа пошкодила металопластикове вікно, проникла в будинок заявника, звідки викрала бензопилу, електропилу, дриль перфораторний, насос водяний, принтер, колонки від саббуфера. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.З ст.185 КК України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка її вчинила.

3 квітня зі служби «102» надійшло повідомлення від 65-річного мешканця міста Косова. Чоловік повідомив, що знайомі йому на вигляд особи викрали з його будинку бензопилу і планшет. На місці події поліцейські встановили, що протягом дня, З квітня, у заявника в будинку перебував чоловік, який назвався Віталієм. Він допомагав заявникові по господарству. Після виконаної роботи вони пішли розпивати спиртні напої. Заявник заснув, а «знайомий» цим скористався і поцупив з будинку планшет, вартістю 2230 грн. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України. Поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 29-річний житель Волинської області, раніше судимий за скоєння крадіжки і звати його не Віталій… Підозрюваний у скоєному зізнався. Досудове розслідування триває.

Поліцейські застерігають громадян від непроханих гостей і просять не впускати їх до своїх осель, не довіряти їм і дотримуватись елементарних заходів безпеки, які допоможуть зберегти майно і заощадження.

4 квітня працівники сектору реагування патрульномтеліції зупинили за порушення ПДР 20-річного мешканця району, який керував автомобілем ВАЗ. Під час спілкування з водієм і перевірки документів поліцейські виявили ознаки підробки посвідчення водія. Слідчі вилучили документ і направили на експертизу. Водій пояснив, що фальшиве посвідчення придбав, бо навчання в автошколі так і не завершив. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Власникові автомобіля загрожує до двох років обмеження волі. Досудове розслідування триває.

5 квітня зі служби «102» надійшло повідомлення від жительки району, яка повідомила про те, що її зять у стані сп’яніння вчиняє домашнє насильство до її дочки. Чоловіка раніше неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Цього разу слідчі розпочали щодо нього кримінальне провадження за ст. 126-1 КК України. Зловмисникові загрожує позбавлення волі на термін до двох років. Досудове розслідування триває.

Цього ж дня до поліції звернулася 36-річна мешканка Снятинського району із заявою про те, що її колишній чоловік, житель Косівського району, не сплачує аліменти на утримання їхніх шістьох неповнолітніх дітей. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ст. 164 ч.1 КК України.

6 квітня до районного відділу поліції надійшло повідомлення зі служби «102» від мешканки села Вербовця про те, що за місцем проживання помер її брат. На місці події поліцейські встановили, що 6 квітня в селі Вербовці в кімнаті житлового будинку раптово помер 37-річний місцевий житель. Чоловік проживав сам, зловживав спиртними напоями. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Косівський РВП ГУНП.

Share