Кримінальний огляд

11 червня до Косівського відділу поліції із заявою звернулася 60-річна жителька району про те, що 33-річний син систематично вчиняє відносно неї домашнє насильство. Цей чоловік неодноразово притягався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства та перебуває на обліку в поліції як «сімейний насильник». Цього разу слідчі розпочали відносно нього кримінальне провадження за вчинення домашнього насильства за ст. 126-1 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 150–240 годин громадських робіт, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 5 років, або позбавлення волі до 2 років.

12 червня до відділу поліції надійшла заява від 19-річного жителя району, про те, що 11 червня близько 21:30 год. у с.Космачі невідомий незаконно заволодів його мотоциклом марки «Сузукі». Заявник пояснив, що 9 червня опублікував оголошення в інтернет-мережі щодо його продажу. 11 червня на його мобільний телефон зателефонував незнайомець і запропонував зустрітися для купівлі мотоцикла. Близько 21 години він прибув до господарства заявника і під час проведення тест-драйву сів на мотоцикл і поїхав у невідомому напрямку. За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.289 КК України. Поліція знайшла мотоцикл, залишеним без нагляду, в с.Рожнові, неподалік від приміщення сільської ради. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка вчинила таке кримінальне правопорушення.

14 червня до поліції із заявою звернулася 25-річна жителька м. Києва про те, що в період з 31 травня по 13 червня невідома особа через вікно проникла до її житлового будинку, що в селищі Кутах, звідки викрала бензинову мотокосарку. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.З ст.185 КК України.

14 червня до відділу поліції звернувся 20-річний житель м.Косова, про те, що 13 червня близько п’ятої години ранку в м.Косові на вул. Незалежності його побив невідомий. Цього ж дня із заявою про спричинення йому тілесних ушкоджень близько 21:30 год. невідомою особою в с. Рожнові, поблизу магазину, звернувся 47-річний місцевий житель.

15 червня із заявою звернувся 26-річний житель району про те, що близько 7 год. в с.Смодній його побив знайомий. Цього ж дня із заявою звернувся 43-річний житель району про те, що близько 13 год. його побила сусідка.

За всіма фактами спричинення тілесних ушкоджень розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.125КК України.

15 червня близько 12 год. надійшло повідомлення зі служби «102» від жителя району про те, що в с. Розтоках у руслі річки Черемош він виявив тіло невідомого чоловіка. На місці події встановлено, що 15.06.2020 жителі с. Розтоків, на участку Царина, після повені на березі річки Черемош, збирали колоди дерев, що принесло водою. Під час робіт заявник під гіллям у глині виявив тіло невідомого чоловіка, віком 50–60 років. Труп направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті чоловіка. За цим фактом було розпочато кримінальне провадження. Під час проведення досудового розслідування встановлено, що Вижницьким відділенням поліції Кіцманського ВП ГУНП в Чернівецькій області розшукується безвісті зниклий, 1958 р.н., житель села Виженка Чернівецької області. 16 червня під час пред’явлення трупа для впізнання племіннику розшукуваного, він впізнав особу трупа та підтвердив, що це його родич. Попередня причина смерті чоловіка — утоплення у воді.

17 червня о 9:20 год. на лінію «102» надійшло повідомлення про ДТП у с. Стопчатові. Слідчо-оперативна група з’ясувала, що зіткнулися мікроавтобус «Рено» і мотоцикл. Встановлено, що водій мікроавтобуса здійснював обгін, виїхав на зустрічну смугу руху та скоїв лобове зіткнення з мотоциклом. У результаті аварії постраждав 17-річний водій мотоциклу, житель с. Мишина Коломийського району, та був госпіталізований з місця аварії. Але дорогою до лікарні неповнолітній від отриманих травм помер. 31-річний водій мікроавтобуса, житель с. Уторопів, їхав сам і не травмувався. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ Водія мікроавтобуса затримано у порядку ст. 208 КПК України. Невдовзі слідчі повідомлять йому про підозру, а суд обере міру запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці закликають водіїв дотримуватись ПДР, адже від ваших дій залежить життя і здоров’я інших!

Косівський ВП ГУНП.

«Гуцульський край», №25, 19.06.2020 року

Share