Як не переплачувати за спожиту електроенергію

Кожен заощадливий господар знає, що для того, щоб не переплачувати за комунальні послуги — рахунки слід оплачувати за поданими вчасно показниками.

Для того, щоб клієнти могли самостійно звітувати та контролювати свої розрахунки АТ «Прикарпаттяобленерго» розробило різні способи передачі показників. У період карантинної самоізоляції близько 100 тисяч клієнтів компанії переконались у зручності дистанційних способів подачі показників. Нічого дивного: мало хто готовий вистояти чергу лише для того, щоб продиктувати кілька цифр показника, адже будучи озброєним лише телефоном чи комп’ютером, це можна зробити за лічені секунди. Кожен з клієнтів обрав той спосіб, який для нього є найзручнішим. Карантин закінчиться, а хороша звичка передавати покази дистанційно може заощаджувати і надалі не тільки час, але і сімейний бюджет.

Щоб клієнтам було простіше вибрати свій спосіб подання показників, пропонуємо короткий огляд найпопулярніших з них:

1. «Персональний кабінет».

Люди, які оплачують кілька особових рахунків, включно з особовими рахунками свого бізнесу, не можуть обійтись без цього сервісу. У «Персональному кабінеті» можна без зусиль прикріпити кілька рахунків і отримувати детальну інформацію про них на одному ресурсі: від історії поданих показників — до розрахункових сум та боргу.

«Персональний кабінет» доступний за посиланням https://oe.if.ua/uk або вгорі стартової сторінки офіційного сайту компанії АТ «Прикарпаттяобленерго» на кнопці «Кабінет споживача».

Щоб зареєструватися та користуватись сервісом достатньо мати активну електронну пошту та знати номери рахунків. Подання показників за допомогою «Персонального кабінету» є найпопулярнішим серед клієнтів способом уже кілька років, що лише підтверджує його зручність.

2. Бот у соціальних мережах.

Для людей, які не випускають з рук свій мобільний телефон і користуються Viber чи Telegram, розроблені спеціальні боти, які дозволяють так легко надіслати показник, як звичайне повідомлення другу.

Щоб подати показник у Telegram, потрібно скористатися посиланням oe.if.ua або в меню пошуку соцмережі ввести Бот Прикарпаттяобленерго без лапок та одноразово ввести номер особового рахунку і заводський номер лічильника. В боті Telegram також можна додати кілька облікових записів, щоправда лише для фізичних осіб. Зручне меню кнопок та підказок робить подання показників елементарним — в два кліки.

А щоб користуватись ботом «Прикарпаттяобленерго» у Viber, потрібно відсканувати QR-код, який є на стартовій сторінці сайту компанії (oe.if.ua) на кнопці «Подати показник». Відсканувавши код, потрібно ввести номер особового рахунку та, на вибір, прізвище або номер телефону власника особового рахунку. Меню бота у Viber створене для того, щоб максимально спростити подання показника перед кожною дією в текстовому полі бота з’являються детальні підказки. Як приємний бонус, користуючись цим способом подання показників, користувач може також дізнатися суму до сплати, заборгованість і навіть про надану субсидію! Чи зручно це? Однозначно так!

3. Чат-бот на сайті обленерго.

Для тих, хто не хоче реєструватись в «Персональному кабінеті» і не користується соц-мережами є ще один швидкий дистанційний спосіб — Чат-бот на сайті компанії oe.if.ua. На стартовій сторінці сайту, з правого боку є червона кнопка «Чат-бот». Натиснувши на неї і ввівши номер особового рахунку, можна подати показник, дізнатись суму до оплати та навіть про вимкнення в мережі за адресою.

4. Показник через СМС-повідомлення.

Для усіх попередніх способів подання показників необхідне підключення до Інтернет-мережі, але якщо його немає — можна надіслати СМС на номер 2909 (в форматі: 945_особовий рахунок_показник (через пробіл). Вартість повідомлення залежатиме від тарифів оператора.

5. Кол-центр.

Для прихильників живого спілкування — передача показників за номерами телефонів: 0 (800)504020та (068)8504020. Набравши ці телефонні номери можна зачекати на з’єднання з диспетчером або ж керуючись голосовими підказками натиснути «2» і передати показник автоматично.

Оберіть спосіб передання показників, який для вас зручний і сплачуйте за спожиту електроенергію за показником, поданим вчасно — з 20 по 3 число щомісяця. Одним словом, що спожили — за те і заплатили.

Юліана Гойло, прес-секретар АТ «Прикарпаттяобленерго».
«Гуцульський край», №25, 19.06.2020 року

Share