Ще раз про субсидії

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 12.12.2006 р., діє спрощений порядок надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Відповідно до цієї Постанови, громадянам вже не потрібно брати довідки з житлово-комунальних організацій (УЕГГ, РЕМ, ЖТКО). Для призначення субсидії власник житлового приміщення, особа якого посвідчується паспортом, заповнює заяву та декларацію, представляє відомість про забезпеченість житловою площею, довідки про доходи всіх працездатних осіб, зареєстрованих в житловому приміщенні. Довідки про розмір компенсаційних виплат, пенсій, допомог громадян, якщо вони виплачуються в нашому районі, спеціалісти управління отримають самі.

Якщо немає свідоцтва про право власності, тоді субсидія може бути призначена (як виняток) тільки за рішенням комісії райдержадміністрації на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

При призначенні субсидії, з січня 2007 року, сім’я, яка складається тільки з непрацездатних громадян (пенсіонери, інваліди, неповнолітні діти), незалежно від розміру доходу, сплачує 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

В сільській місцевості прийом заяв з необхідними документами для призначення всіх видів соціальних допомог та житлових субсидій, передачу їх управлінню праці та соціального захисту населення здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад. Зверніть особливу увагу: при підвищенні цін на оплату житлово-комунальних послуг (газ, світло та ін.) перерахунок субсидій здійснюється автоматизовано без звернень громадян, обов’язкова плата громадян, які оформили субсидію раніше, не збільшується.

В’ячеслав Галак,
заступник начальника відділу
грошових виплат і компенсацій
УПСЗН РДА

Share