Тихого життя не буде…

На черговій нараді у райдержадміністрації, яка проходить по вівторках, голова РДА Я.І.Шинкарук розповів про свої враження від недавньої поїздки в села Трацького куща та Хімчин. За її результатами складено протокольні доручення. Поза тим, голова РДА звернувся до присутніх на нараді керівників з вимогою приділити належну увагу об’єктам у селах району, які їм підпорядковуються, щоб навести там лад і надати необхідну допомогу, якщо те й інше потрібно.

Ярослав Іванович розповів, що у районі в ці дні є перевіряльники з Кабінету Міністрів України, які вивчають стан ліквідації наслідків повені і використання коштів, виділених на ці потреби. Голова РДА висловив занепокоєння з приводу чергових непорозумінь у районній раді. їх спричинили зміни у її керівництві. Через це виділені Косівщині кошти «зависли в повітрі», бо незрозуміло,, чий підпис має стояти на фінансових документах.

Заступник голови РДА Я.Р.Бринський доповів присутнім про найважливіші події і зустрічі минулих днів. Так, на Смоднянському ринку побувала група фахівців, щоб вирішити нарешті питання упорядкування території цього відомого на весь світ ярмарку. Представники РДА та управління агропромислового розвитку РДА нещодавно побували у м.Надвірній, на тамтешньому молокозаводі. Цей візит «відрядили» чисельні звернення жителів району —. люди скаржаться, що не отримують грошей за здане на завод молоко. Ярослав Романович розповів також про те, що в район завезено і роздано хлібопекарням 11 тонн борошна з Цержрезерву. Зараз проводяться розрахунки, якою має бути ціна на випечений з нього хліб.

Заступник голови РДА з гуманітарних питань М.Г.Васкул попросив керівників посприяти, щоб очолювані ними трудові колективи взяли участь у проведенні скорботних заходів на вшанування пам’яті жертв Голодомору. У місті Косові вони відбудуться 21 листопада.

Начальник Косівського цеху поштового зв’язку № 5 М.В.Крутофіст повідомила, що в ці листопадові дні проводиться передплата на періодичні видання. Вона закликала присутніх на нараді керівників передплатити для себе і своїх організацій районну («Гуцульський край»), обласну («Галичина») і республіканські газети — «Голос України» та «Урядовий кур’єр».

Начальник контрольно-ревізійного відділу в Косівському районі П.П.Сербалюк нагадав, що Україна і світ нині переживають серйозну кризу, тому всім організаціям бюджетної сфери доведеться затягувати паски. Кому і на які саме дірочки треба стискати бюджетні ремені, чітко прописано у жовтневій Постанові КМУ, яку головний ревізор району процитував майже дослівно.

На закінчення наради голова РДА Я.І.Шинкарук запевнив, що багатьом керівникам району доведеться забути гасло «Тихе життя», бо давно настав час робити конкретні і потрібні справи для Косівщини.

А. Мудрицька

Share