Стратегічний продукт

Який же українець не любить сала? Риторичне запитання. Усі українці із величезним задоволенням смакують ним. В часі війни воно стало стратегічним продуктом. Поживне, смачне і довго зберігається. А коли з’їсти сала з чорним хлібом і часником, то отримаєш такий заряд енергії, якого вистачить на цілий день.

У волонтерському осередку «Прихисток душі» Косівського центру дитячої творчості вакуумні набори з салом для Збройних сил України почали виготовляти ще в березні. І назву «кишенькове сало» ми самі придумали.

Це — невеличкий герметичний пакунок з «українською канапкою» — фінка чорного хліба, натерта часником, сало і буженина зі спеціями. Виходить калорійний і смачний обід у польових умовах. На цю справу нас надихнув пан Василь Чужак з Пістиня. Ми з ним віднедавна проводимо обмін продукцією. Пістинські волонтери «підкидають» нам м’ясного, а ми їм — випічку і солоденького.

Нашу ідею підтримали в усій Україні.

Виробництво кишенькового сала з кожним днем зростало. Побутові вакууматори не справлялися. І тоді на допомогу прийшли наші канадські друзі. Вони придбали для нас дороговартісний і професійний вакууматор. Відтоді ми щотижня робимо по кілька відправлень нашого «стратегічного» сала на фронт. Всього за пів року ми виготовили вісім тисяч наборів «кишенькового сала». Попит на нього у війську — величезний!

Почалася зима, тож не спиняймося, друзі. Приносьте сало у Косівський центр дитячої творчості (біля Приватбанку). Підтримуймо наший Героїв на фронті.

Ксенія Соколюк.

«Гуцульський край», №48, 2.12.2022 року

Share