За матеріалами СБУ засуджено трьох ворожих артилеристів та розвідників

До термінів ув’язнення 14-15 років засуджено артилерійських командирів 10 окремої артилерійської бригади та старшого розвідника 4 окремої мотострілецької бригади т. зв. «2 армійського корпусу ЛНР», підпорядкованого південному військового округу збройних сил рф.

Мірошниченко Дмитро В’ячеславович, уродженець Луганська, вступив до підконтрольного росії незаконного збройного формування у 2014 році. Отримав посаду заступника командира гарматного артилерійського дивізіону та «звання» підполковника.

Безпосередньо віддавав вказівки на артилерійські обстріли Збройних сил України в секторі відповідальності 10 оабр т. зв. «ЛНР», що проходив у районах Бахмутської траси та Світлодарської дуги.

Алдохіна Марина Миколаївна обіймає посаду командира відділення топогеодезистів відділу управління дивізіоном гарматно-артилерійського дивізіону. Відповідає за обрахунок та підготовку даних для управління вогнем артилерії.

Приєдналася до «казачої» банди під проводом Павла Дрьомова у 2014 році. Після приведення незаконних військових формувань у відповідність до структури російської армії вступила до 10 оабр.

Поряд з цим, завербувала інформатора на підконтрольній українському уряду території. Він передавав їй інформацію про підрозділи ЗСУ в районі Лисичанська та збирав списки місцевих мешканців, котрі служать у Збройних силах України.

СБУ затримала інформатора Алдохіної в районі АТО у 2017 році. У 2019 році його засудили до позбавлення волі.

Сотніков Іван Васильович, уродженець Слов’яносербського району Луганщини, впродовж квітня-липня 2014 року координував роботу блокпостів у районі Трьохізбенки.

Восени 2014 року вступив на службу до розвідувальної роти
4 омсбр т. зв. «ЛНР». Як військовий розвідник незаконно перетинав лінію розмежування та вивідував інформацію військового характеру в районі Трьохізбенки, Кряківки, Лопаскіного, Колоусу, Гречишкиного та Щастя.

Схилив до співпраці інформатора, який повідомляв йому про пересування ЗСУ в районі Трьохізбенки та Лопаскіного. З їх вини артилерійським обстрілом було пошкоджено школу та будинки місцевих жителів.

СБУ затримала інформатора у 2017 році. У 2019 році він отримав 5 років позбавлення волі.

Бойовиків засуджено за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України – сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації.

Вироки винесено заочно в порядку спеціального судочинства, строк тюремного ув’язнення обчислюватиметься їм з моменту затримання.

Заходи з викриття російських поплічників проводили контррозвідники та слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області. Обвинувачення в суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Share