У бою за Сєверодонецьк загинув Олег Савіцький з села Кобаки

На превеликий сум, ми втратили ще одного захисника — у бою з російським агресором, на сході України, загинув кобаківчанин Олег Ярославович Савіцький. Героя було важко поранено у бою за Сєверодонецьк. Він помер у Дніпровській лікарні.

Олег Савіцький народився 20 січня 1973 року. Закінчив Надвірнянську середню школу №3. Навчався у Тернопільській фінансовій академії. З 2017 року проживав у Кобаках. Працював на будівельних роботах.

Третього березня цього року добровільно вступив до лав Збройних сил України. Служив у 115 окремій бригаді. Понад усе ми хочемо побачити наших воїнів удома живими. На жаль, 28 травня Рожнівська громада зустрічала Олега з квітами горя, а не радості; з глибоким сумом і нестерпним болем.

Ворог обірвав життя ще одного Героя — росія знищує найкращих синів і дочок України. 29 травня односельці з усіма належними почестями провели Олега до місця його вічного спочинку. У Рожнівській громаді цей день оголосили жалобним.

Від імені жителів села Кобаків висловлюю щирі співчуття синові Героя — Владиславові, рідним і близьким загиблого. Сумуємо разом з вами за обірваним життям у розквіті літ. Олег відійшов у вічність на злеті, але його боротьбу за наше майбутнє ми ніколи не забудемо.

До цього не можна звикнути, з цим не можна змиритися. Цього не можна ніколи і нізащо пробачити!

Світла і вічна пам’ять Герою!
Слава Україні!

Тарас Сайнюк,
староста Кобаківського старостинського округу.

«Гуцульський край», №22, 3.06.2022 року

Share