Василь Копчук назавжди залишиться 27-річним…

У середу на майдані Незалежності в м. Косові прощалися із Героєм, який надто рано пішов у засвіти. Віддати шану та провести в останню дорогу захисника України прийшло багато людей.

Василеві Копчуку було неповних 28 років. Вісім років він захищав рідну державу на сході, перебуваючи на військовій службі за контрактом. В ці дні він стояв в обороні селища Золоте-4. 14 травня закінчувався термін його контрактної служби, але вечір напередодні став фатальним для воїна.

Загиблого Героя косів’яни зустрічали, стоячи на колінах. Отець-декан Іван Близнюк, священники Ростислав Близнюк, Василь Струк, Юрій Корпанюк, Іван Голомеджук, Ігор Фенчук, монах Ювеналій провели Богослужіння й панахиду.

Сьогодні, як сказав о.Іван Близнюк, пишемо нову історію. Кращі сини й доньки з війни повертаються ангелами. Достойним сином України був і Василь Копчук з Кобаків. їй віддав найдорожчий скарб — своє життя.

А ми пам’ятатимемо наших Героїв і віримо в перемогу ЗСУ.

Текст Ігоря СУСАКА.
«Гуцульський край», №19-20, 13-20.05.2022 року

 

Війна не має серця. Війна не обирає. Війна забирає тих, у кого життя тільки починалось. Тих, хто пішов боронити Україну і відвойовувати собі та своїм дітям мирне і щасливе майбутнє.

У воїна з Кобак Василя Копчука дітей уже не буде. Його подвиг оцінять діти всієї України.

Василь Копчук назавжди залишиться 27-річним. Народився 12 жовтня 1994 року. Не дожив один день до закінчення контракту. Один день став для нього фатальним, назавжди змінив життя тих, для кого Василь був сином, братом, нареченим. Воювати за Україну — було його свідомим вибором.

Після закінчення Кобаківської загальноосвітньої школи вступив до Кутського професійно-технічного училища. Проходив строкову службу в Збройних силах України. 2012 року пішов служити за контрактом у 24-й окремій механізованій бригаді імені Короля Данила, захищав схід нашої держави, боронячи її незалежність, охороняючи кордони.

Після закінчення служби два роки волонтерив, а 2018 знову підписав контракт. Боротьба за Україну була його місією. Ми не можемо змінити обставин, але можемо схилити голови і завжди пам’ятати про подвиг Василя, зберегти вдячність йому у своїх серцях і завжди пам’ятати таких, як він, — найкращих.

Наші слова не загоять ран і не притуплять біль рідних, але його найрідніші мають знати, що Василь поліг на полі бою, загинув за Україну — більш гідного вчинку для справжніх чоловіків немає. Його ім’я і подвиг золотими літерами закарбуються в історії нашого села, Косівщини та України.

Висловлюємо щирі співчуття батькам, сестрі, близьким і рідним Героя. Уклін до землі батькам — за те, що виростили гідного сина. Світла пам’ять про справжнього патріота, який віддав своє життя за Україну та її кращу долю, навіки залишиться у наших серцях.

Герої не вмирають. Але вмирає частинка наших душ від кожної трагічної звістки, разом з кожним обірваним життям.

Вічна пам’ять і слава захисникові України Василеві Копчуку!

Вічна пам’ять і слава всім загиблим за Україну!

Староста та жителі села Кобаків і всієї Рожнівської громади.

Share