Ланцюжок добра

Нещодавно на передову для української армії було доставлено реанімобіль швидкої допомоги, завдячуючи ланцюжку добрих українців — наших земляків, які зараз у Польщі. Одним із них є Юрій Ганущак з с.Пістиня. З 2013 року він навчається і проживає в Познані. За його словами, у цьому місті діє потужна українська діаспора, яка створила суспільно-культурне товариство «Польща-Україна». Воно популяризує українську культуру в Польщі понад 15 років.

З початку гарячої фази війни 24 лютого цього року, вони неодноразово відправляли гуманітарну допомогу для військових і внутрішньо переміщених осіб в Україну, зокрема і в Косівську територіальну громаду.

За словами Юрія, один з українських благодійних фондів попросив його допомогти придбати автомобіль екстреної медичної допомоги для наших захисників із 128 гірсько-штурмової бригади на передову. Він не став зволікати і задіяв фірми і організації до цієї справи. Відгукнулося багато небайдужих. Завдяки їм усім, зокрема, голові суспільно-культурного товариства «Польща — Україна», почесному консулу України Вітольду Горовському, представникові «Volkswagen Group Polska» Миколаю Матушевському і, власне, компанії «BFF Banking group», котра подарувала НОВИЙ автомобіль швидкої допомоги із внутрішнім наповненням.

Також спільними зусиллями вдалося придбати дороговартісне медичне обладнання ще на три таких автомобілі, а саме: дефібрилятори, які можуть працювати в екстремальних польових і бойових умовах.

Юрій Ганущак разом зі своїм братом Володимиром доправили автомобіль до кордону з Україною, де на нього вже чекали наші волонтери.

«Не всі можуть воювати, з автоматом у руках, але кожен повинен робити те, що вміє найкраще. Зараз кожен повинен бути на своєму місці і вести свій власний фронт. Тепер дуже важкий час і ми не маємо іншого виходу, як бути сильними і допомагати нашій рідній Україні. Тільки так ми можемо вистояти і вибороти перемогу», — сказав пістинчанин Юрій Ганущак.

Іванна Слюсарчук.
«Гуцульський край», №15, 15.04.2022 року

Share