Перехід Косівщини до «жовтої» зони не повинен впливати на темпи вакцинації

7 грудня Косівщина перейшла до «жовтої» карантинної зони, що значною мірою вплинуло на хід вакцинальної кампанії у районі. Про це йшлося на нараді у голови райдержадміністрації Наталії Кучми з керівниками підприємств, установ, організацій району, начальниками відділів та завідувачами секторів апарату, керівниками структурних підрозділів РДА, головами територіальних громад району.

За словами директора КНП «Косівська центральна районна лікарня» Дмитра Микитюка, кількість лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у районі зменшилася. Проте на стаціонарному лікуванні у медичному закладі перебувають хворі з важким перебігом хвороби, багато з яких є киснево залежними.

Начальник Косівсько-Верховинського міжрайонного відділу ДУ «ІФОЦКПХ МОЗУ» Анатолій Узюмов акцентував на необхідності дотримання протиепідемічних заходів та обов’язковій вакцинації задля зменшення ризиків захворювання. Підкреслив, що попри дещо стабільну епідеміологічну ситуацію, упродовж минулого тижня у районі зафіксовано сім летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби.

Т.в.о. начальника Косівського відділу ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Вікторія Фейчук розповіла про заходи, які вживає служба для протидії коронавірусу на Косівщині.

Як повідомив начальник відділу економіки, агропромислового розвитку, освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та туризму РДА Василь Жмендак, відсоток тих, хто отримав повний курс вакцинації, у районі складає 20^6%: Косівська ТГ — 25,4%, Кутська ТГ — 17,1%, Космацька ТГ — 21,3%, Рожнівська ТГ — 20,3%, Яблунівська ТГ — 13,9%.

Наталія Кучма звернулася до голів громад із проханням продовжувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності вакцинації від COVID-19.

«Перехід району до «жовтої» карантинної зони не має відображатися на темпах вакцинальної кампанії. Ми повинні активізувати інформаційне супроводження кампанії з імунізації населення, особливо напередодні новорічно-різдвяних свят», — наголосила Наталія Кучма.

За повідомленням РДА.

Share