Кримінальний огляд

12 жовтня працівники групи реагування патрульної поліції Косівського районного відділу поліції на автодорозі в селі Химчині затримали автомобіль, який перевозив деревину без відповідних документів. Поліцейські викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка встановила, що 25-річний мешканець Рожнівської територіальної громади на автомобілі марки ЗІЛ-131 перевозив деревину бука. Автомобіль і деревину правоохоронці тимчасово вилучили. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

17 жовтня приблизно о 21 годині надійшло повідомлення про ДТП у селі Нижньому Березові. Поліцейські встановили, що на одній із вулиць населеного пункту невстановлений автомобіль допустив наїзд на жінку-пішохода, а після скоєного втік. Потерпіла рухалася по узбіччі проїзної частини дороги, в попутному з автомобілем напрямку. У результаті аварії 41-річна місцева мешканка отримала тілесні ушкодження. Каретою швидкої медичної допомоги її відвезли в лікарню.

Завдяки першочерговим розшуковим діям працівники групи реагування патрульної поліції спільно з оперативниками упродовж двох годин розшукали винуватця аварії і транспортний засіб за місцем проживання водія. Ним виявився 37-річний місцевий житель. Правопорушника у медичному закладі перевірили на стан сп’яніння, результат позитивний — 1,4 проміле.

За фактом аварії слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування слідчі призначили ряд експертиз і перевіряють усі обставини автопригоди.

Поліцейські наголошують учасникам дорожнього руху про необхідність дотримуватися ПДР та заборону сідати за кермо напідпитку!

18 жовтня дільничні офіцери поліції спільно з помічником лісничого Кобаківського лісництва районного підприємства «Райагроліс» на території Кобаківського лісництва РП «Райагроліс», в адміністративних межах населеного пункту села Хімчина Рожнівської територіальної громади, виявили незаконну порубку двох дубів (2,64 куб.м), яку вчинив 32-річний місцевий мешканець. Сума завданих збитків складає 29612,17 грн. Незаконно зрубану лісодеревину секвестровано та передано на зберігання РП «Райагроліс». За фактом незаконної порубки слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України.

18 жовтня до районного відділу поліції звернулася 42-річна жителька Рожнівської ТГ із заявою про те, що 18 жовтня невідома особа, зловживаючи довірою, заволоділа її грошима в сумі 26553 грн., які зберігалися на особистих банківських картках. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Шановні жителі району! Пам’ятайте, що конфіденційні дані щодо ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть банківським працівникам. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу, пін-код картки, CVV-код (зазначений на звороті картки) тощо. Цю інформацію маєте знати тільки ви. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які рахунки на прохання осіб, що телефонують і представляються банківськими співробітниками.

Подбайте про власну безпеку не довіряйте шахраям! Якщо ви стали жертвою аферистів — телефонуйте на «102».

Косівський РВП ГУНП.

Share