Митрополит Епіфаній відвідав Косівщину

Косівщиною розлетілася приємна звістка про те, що у Шешорах на богослужінні буде Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Минулої неділі біля храму Положення Ризи Пресвятої Богородиці зібралися парафіяни, діти й гості з навколишніх сіл. Церковні дзвони і звук трембіт сповістили про приїзд Блаженнішого Митрополита. Високоповажного гостя зустрічали з короваєм, квітами і віршованими віншуваннями під керівництвом вчительки місцевої школи Світлани Обушак.

Сільський голова Василь Якібчук звернувся із привітальними словами і наголосив, що радий вітати Митрополита Київського на шешорських теренах. Це досить визначна і знакова подія не тільки для місцевих парафіян, а й для усіх жителів Гуцульщини.

Епіфаній у Шешорах

У храмі розпочалося богослужіння, яке очолив Блаженніший Митрополит. У ньому взяли участь Високопреосвященніший Андрій — Митрополит Галицький і священнослужителі з нашого, Верховинського, Городенківського районів та Івано-Франківська, голова облдержадміністрації Віталій Федорів і заступник голови обласної ради Василь Гладій, голова РДА Петро Іванишин, голова районної ради Павло Ванджурак та інші.

У своїй промові до прихожан звернувся Блаженніший Митрополит зі словами: «Сьогодні, в урочистий недільний день, ми спільно просимо у Господа, аби Його благодать завжди перебувала у цьому Божому домі. Молимося також за те, аби мальовничий карпатський край відновився після повені, а наша країна та весь світ — від згубної напасті. Пам’ятаймо, що у єдності подолаємо усі перешкоди…».

Як годиться, високоповажному гостеві на довгу і незабутню згадку вручили подарунки від районної ради і райдержадміністрації, церковної громади, сільської ради.

На закінчення урочистостей освятили воду. У церкві і на подвір’ї панувала надзвичайно святкова атмосфера. Майже кожен з присутніх у щирій молитві просив здоров’я для своєї родини, для тих, хто захищає і нас від лютого ворога, а і також — миру для України.

Вікторія Кушнірчук.
«Гуцульський край», №30, 24.07.2020 року

Share