Кримінальний огляд

15 квітня до Косівського відділу поліції надійшли матеріали з ДП «Кутське лісове господарство» про те, що 40-річний житель району на території Косівського лісництва вчинив незаконну порубку 9 дерев різних порід, загальною кубомасою 10,72 куб. м, чим спричинив шкоду природному середовищу на суму 44017 грн. За фактом незаконної порубки лісу розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.246 КК України.

16 квітня із заявою про кримінальне правопорушення звернувся 63-річний мешканець району. Чоловік заявив, що йому через неприязні стосунки спричинив тілесні ушкодження знайомий. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження).

18 квітня надійшло повідомлення від старшого дільничного офіцера поліції про те, що до нього звернувся 39-річний житель району, який виявив бажання добровільно здати кулеметну стрічку із патронами, калібру 7,62 мм у кількості 98 штук. До чоловіка направили слідчо-оперативну групу. Заявник добровільно видав поліцейським предмет, схожий на кулеметну стрічку з боєприпасами. Пояснив, що зброю знайшов у лісі. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 ККУ(незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Нагадуємо, що згідно з ч.З ст.263 ККУ від кримінальної відповідальності звільняється особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

18 квітня до відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в місті Косові по вулиці Дружби трапилася дорожньо-транспортна пригода. Є потерпілі. На місці події поліцейські встановили, що приблизно о 14:40 год. 19-річний житель Верховинського району, керуючи автомобілем «Mercedes Benz 220» на іноземній реєстрації, їхав вулицею Дружби. Заїжджаючи на територію СТО, не переконався у безпеці маневру, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із мотоциклом під керуванням 21-річного жителя району, який рухався у зустрічному напрямку. У результаті ДТП водія мотоцикла та його 23-річну пасажирку з тілесними ушкодженнями доставили до Косівської ЦРЛ. Автомобіль і мотоцикл вилучили. За фактом дорожньо-транспортної пригоди розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.286 КК України.

19 квітня 22-річний косів’янин заявив, що приблизно о 22:30 год. у місті Косові по вулиці Шевченка невідома особа з хуліганських спонукань спричинила йому тілесні ушкодження, в результаті чого він звернувся за медичною допомогою до Косівської ЦРЛ. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України.

21 квітня до поліції із заявою звернувся 37-річний житель району. Він повідомив про те, що приблизно о 13 годині, коли заявник спав, невідома особа шляхом вільного доступу зайшла в будинок, звідки викрала гроші та мобільний телефон. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України.

Косівський ВП ГУНП.
«Гуцульський край», №17, 24.04.2020 року

Share