Турклубові «Горизонт» — тридцять!

Минуло 30 років з часу заснування у Річківській ЗОШ І-Ш ст. туристичного клубу «Горизонт».

Туристичний клуб «Горизонт»

Датою його народження вважаємо день відкриття кабінету туризму в школі, хоча відлік турпоходів і краєзнавчої роботи почався від вересня 1974р.

Основними напрямками діяльності клубу є: проведення туристських походів і мандрівок, підготовка туристських кадрів, шкільних змагань-зльотів з туризму, вечорів, «вогників», КВК, конкурсів, вікторин; організація роботи шкільних, туристських таборів у горах та районних і обласних таборів, розробка і розвідка нових туристських маршрутів, обслуговування інших туристських груп на популярних маршрутах клубу, збір і опрацювання краєзнавчих матеріалів, військово-патріотичне виховання засобами туризму, організація туристсько-екскурсійних поїздок, оформлення фоторепортажів та фотолітописів життя клубу, проведення філателістичних виставок на туристську тематику тощо.

За 30 років турклуб провів 360 походів і мандрівок, у яких побувало 4283 учасники. Загальний кілометраж усіх турпоходів сягає 7280 км, кількість ночівель в польових умовах становить 254.

Учасники походів підкорили 98 гірських вершин та хребтів у районах Покутсько-Буковинських Карпат, Гринявських гір, Чивчина, Чорногори, Ґорган, Бескид, Кримських гір, форсовано 49 великих і малих річок, пройдено 85 населених пункти на маршрутах.

Гуртківці і клубівці були учасниками 44 туристсько-екскурсійних поїздок у різні міста колишнього Радянського Союзу та України, взяли участь у 19 районних і двох обласних туристських зльотах.

Проведено 16 шкільних туристських змагань-зльотів, у яких взяли участь 658 учнів. Підготовлено і проведено 8 філателістичних та філокартичних виставок на туристську тематику для учнів школи.

Крім того, проведено 19 військово-тактичних навчань-ігор з туристським ухилом, у яких взяли участь більше 500 старшокласників.

З нагоди річниці клубу випущено власну поштову марку, невеликий, барвистий буклет, зроблено рейтинг кращих туристів клубу.

П.Григорчук,
керівник туристичного клубу «Горизонт»

Share