Про технічні та інші засоби реабілітації

До уваги інвалідів району!

Відповідно до Порядку забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації і формування відповідного державного замовлення, інваліди мають право на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (протезними виробами, засобами пересування, спеціальними засобами для самообслуговування, догляду, орієнтування, спілкування та обміну інформацією) для максимального відновлення втрачених функцій органів інвалідів, дітей-інвалідів та дітей до 18-річного віку.

Першочергово забезпечуються технічними та іншими засобами реабілітації діти-інваліди.

Інваліди забезпечуються технічними засобами реабілітації без права продажу, дарування і передачі. У разі смерті інваліда, виданий безоплатно технічний, або інший засіб реабілітації (крім протезних виробів), термін експлуатації якого ще не минув, повертається місцевому органу праці та Соціального захисту населення.

Інвалід чи дитина-інвалід можуть бути забезпечені одночасно кімнатною і дорожньою кріслами-колясками, а також коляскою з електроприводом (у разі відсутності у користуванні автомобіля). Термін, на який видаються технічні засоби реабілітації:

  • для крісел-стільців (на колесах і без них) — 4 роки;
  • для колясок — 4 роки;
  • для колясок з важільним приводом — 3 роки;
  • для колясок з електроприводом — 8 років.

Для заміни технічного засобу реабілітації після закінчення терміну його експлуатації, інвалід, дитина-інвалід чи їх законний представник повинен подати до місцевого органу праці та соціального захисту населення заяву про його заміну.

О. Бойчук,
Заступник начальника відділу
персоніфікованого обліку
та забезпечення пільгових
категорій населення УПСЗН

Share