Традиційний турнір з шахів

Незабаром Роману Яремусю виповниться 8 років. Саме йому була приділена найбільші увага та шана під час нагородження переможців та учасників відкритої першості м. Косова з шахів, яка проводиться 8 років поспіль з нагоди святкування Дня незалежності України та чергової річниці з дня народження І.Я.Франка.

Нагородження проходило 27 серпня на святочному зібранні громадськості міста та району біля пам’ятника Каменяра. Роман отримав найдорожчий приз — шахи та перехідний кубок наймолодшого учасника. Перехідний кубок та медаль за перше місце отримав Микола Бабак, який не програв жодної партії і набрав 8 очок з 9-ти.

На другому місці Роман Михавчук, який відстав від переможця на 0,5 очка. Третє місце посів Сашко Кушнірчук, у якого 7 очок, що дало йому змогу виконати норму третього розряду. У цьому році Кушнірчуки на турнірі виступали дуетом. Сестра Сашка — Вікторія Кушнірчук — зайняла друге місце серед дівчат, трете місце у Іванки Шикман, а кращою серед дівчат стала Вероніка
Бович, її брат Владислав також виступав у турнірі і набрав 5,5 очок і посів 7 місце. Дуетом також виступали Іван та Степан Пліхтяки з смт. Кутів, Володимир та Роман Яремусі, Святослав та Квітослава Збіглеї з м. Косова.

У шаховому герці, який тривав чотири дні серед дітей, що народилися за час незалежності України, взяли участь 32 шахісти з м. Косова, с. Пістиня, смт. Кутів, сіл Города, Смодної та Старого Косова. Турнір проходив за швейцарською регульованою системою у 9 турів, регламент — 1 година на обміркування ходів кожному до кінця партії. Рейтинг турніру — 1406.

Хочу подякувати директору Косівського центру дитячої творчості Мирославу Соколюку, який допоміг не лише під час підготовки та проведення турніру, а й нагородження учасників. Він винайшов кошти для відрядження 7 гуртківцям Косівського РЦДТ для участі 12 липня в обласному молодіжному турнірі з швидких шахів, який проводився з нагоди 1020-ліття хрещення Руси-України, що стало доброю школою для юних шахістів Косівщини.

В. Хлопков,
керівник РШШК «Етюд»

Share