Орден «За мужність» посмертно

Президент України нагородив (посмертно) орденом «За мужність» III ступеня бойового медика, молодшого сержанта Михайла Дмитровича Лазорика — за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Михайло Дмитрович Лазорик народився 2 травня 1981 року в селі Старих Кутах. Закінчив Старокутську загальноосвітню школу. Навчався в Кутському СПТУ № 36 на лісника.

Здобув спеціальність фельдшера у Вашківецькому медичному фаховому коледжі. 20 років працював масажистом у Косівській ЦРЛ. Потім працював масажистом-реабілітологом у дитячому санаторії «Косів».

У вересні 2023 року був призваний до лав Збройних сил України. Михайло мужньо та самовіддано рятував під обстрілами важкопоранених бійців. З 25 січня 2024 року бойовий медик вважався зниклим безвісти на Донецькому напрямку. Однак пізніше факт загибелі Героя підтвердився.

 

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння українському народові Президент України нагородив орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) солдата Володимира Юрійовича Петрука.

Володимир народився 28 липня 1990 року в селі Старих Кутах, у багатодітній сім’ї робітників. Навчався у Пеньківській школі та Старокутській ЗОШ. Працював на різних роботах.

З початку повномасштабного вторгнення добровільно став на захист територіальної цілісності України, служив солдатом-стрільцем і до останнього подиху безстрашно боровся із російськими окупантами.

22 липня 2023 року Герой загинув під час мінометного обстрілу противника поблизу населеного пункту Шипилівка Луганської області.

Share