Прийшли 47 донорів

Медпрацівники КНП «Прикарпатський обласний центр служби крові» минулого тижня (8 грудня) здійснювали забір крові у Косівській громаді. У тривожний для України час врятувати чиєсь життя зголосилися 47 донорів.

— На запрошення міського голови Юрія Плосконоса до Косова прибула виїзна бригада в складі шести фахівців, — розповідає завідувач відділу комплектування донорських кадрів Микола Абрамик. — Беремо одну дозу (450 мл) крові.

На заклик мера міста й справді відгукнулося чимало охочих. Пересувну станцію забору крові розмістили у великій залі міської ради. Там просторо та зручно — як для медиків, так і для донорів.

Поповнити банк крові Прикарпатського обласного центру служби крові прийшли працівники міської ради, закладів освіти й охорони здоров’я Косівської територіальної громади. Кожен глибоко усвідомлював: поділитися кров’ю з тими, хто її потребує — це відповідально, патріотично і дуже гуманно.

Як зазначив Косівський міський голова: «Переливання компонентів донорської крові рятує постраждалих у нещасних випадках, екстремальних ситуаціях і під час складних операцій. А в умовах війни — допомагає повертати до життя поранених бійців. І поки наші воїни проливають свою кров, захищаючи державу та кожного з нас від жорстокого агресора, наш обов’язок, у разі потреби, — поділитися кров’ю з ними».

Ігор Сусак.
«Гуцульський край», №50, 16.12.2022 року

Share