СБУ затримала шанувальника «руського міра» у Покровську на Донеччині

Служба безпеки викрила та затримала у Покровську Донецької області інтернет-агітатора, який активно поширював у соцмережі проросійський треш-контент.

49-річний місцевий мешканець ділився на своїй сторінці дописами одіозних сторінок та груп з російської федерації. Ці ресурси присвячені пропаганді таких російських проектів як «антимайдан», «новоросія», «операція Z» тощо.

Матеріали, які поширював фігурант, возвеличують російських військових і бойовиків, виправдовують збройну агресію рф, закликають українців «скидати» владу та переходити на бік агресора.

Прихильника росії за місцем його проживання затримали співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області. Під час обшуку у нього вилучили телефон з доказами протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за такими статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2 ст. 109 — розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу;
  • ч. 2 ст. 110 — розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • ч. 3 ст. 436-2 — виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Share