Повернувся з Іспанії і пішов воювати

Нещодавно один з елітних військових підрозділів Зброй­них сил України — 68-ма окрема єгерська бригада розмістила на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» відео бійця з позивним «Гуцул». Жителі Косівщини впізнали у ньому ко­лишнього сільського голову. Оскільки прізвище нашого зем­ляка у дописі та відео не вказане, ми теж цього не робимо без його згоди і з міркувань інформаційної безпеки.

«Гуцул» 12 років прожив в Іспанії. За цей період повер­тався в Україну двічі, і обидва рази — у складні часи: під час Революції Гідності і тепер, коли почалася повномасштабна ві­йна. В умовах бойових дій його досвід служби у Прикордонних військах та адміністративні зді­бності, набуті на керівній посаді, — дуже знадобилися.

«Я вважаю, що обов’язок кожного українця — захищати свою Україну, свою сім’ю і свій народ, — каже у відеоролику наш земляк. — Де б ти не жив — в якій області, в якому селі — якщо ти тут (на фронті), значить, ти любиш Україну.

Ми тут один од­ному допомагаємо. В єдності — наша сила. Хлопці дуже гарні і згуртовані. Кожен знає, що має робити. Немає такого, що я цьо­го не буду робити, бо не хочу. Стали — зробили, один одному допомогли. Бо в окопах згурто­ваність і довіра один до одного — найважливіші. Без цього не буде перемог. Після війни наша країна мусить змінитися.

Хотіло­ся би кращого життя. Українцеві багато не треба. Дайте йому до­бру роботу, зарплату, нормаль­ний кредит — і більше він нічого не буде просити, буде працюва­ти і жити, як у європейських кра­їнах. Ми маємо зберегти Украї­ну, наші поля і гори», — каже наш земляк «Гуцул», а позаду нього колишеться золоте море стиглої пшениці.

«Гуцульський край», №32, 12.08.2022 року

Share