Ярослав Потяк був військовим медиком

Третього травня у бою з російськими окупантами на Донеччині загинув наш краянин з с.Хімчина Рожнівської територіальної громади Ярослав Потяк. Він був військовим медиком, захищав рідну землю від ворога.

Минулої п’ятниці, по обіді, під звуки поліцейської сирени колону із загиблим Героєм косівчани зустрічали стоячи на колінах, бо він віддав найцінніше — своє життя за свободу, незалежність і суверенітет нашої держави.

Віддати останню шану захисникові прийшло багато людей. Біль, сльози, розпач і невимовна туга за полеглим — у тих, хто знав його і в тих, хто довідався про страшну звістку з Інтернету. У глибокій скорботі Майдан схилив голови перед світлою пам’яттю захисника України. Священники відправили Богослужіння і заупокійну панахиду.

Ярослав Потяк народився 17 березня 1975 року в с.Дземброні Верховинського району, у роботящій селянській родині Івана та Анни. Змалку зростав працьовитим, був щирим, мав багато друзів — у Бистреці, де навчався у школі, та в Рогатині — серед студентів технікуму, а також Львівської зооветеринарної академії.

У Хімчин переїхав разом зі своїми батьками з Верховинщини.

— Життєва дорога Ярослава була нелегкою, але завжди осяяна любов’ю до людей, яких він знав, з якими навчався, працював і жив для свого краю, Гуцульщини, України, — розповідає священник Хімчинської парафії отець Ярослав.

Ярослав Потяк служив у батальйоні територіальної оборони. Захищав Україну на Донеччині, де й загинув під час виконання військового обов’язку.

Ярославові Івановичу виповнилося 47 років. У загиблого Героя залишилася вдова — дружина Людмила, сиротами стали дочка Олеся, син Назар. Покійний Ярослав у їхній пам’яті завжди буде люблячим чоловіком, чуйним і турботливим батьком, для рідних, друзів, односельців — порядною людиною, добрим господарем, надійним товаришем, якого любили й поважали.

Ігор Сусак.
«Гуцульський край», №19-20, 13-20.05.2022 року

Share