Кримінальний огляд

30 грудня 2021 р. оперуповноважений відділу поліції під час розгляду звернення 23-річної мешканки Космацької територіальної громади встановив, що 14 грудня 2021 року о 16:00 год. на одному з інтернет сайтів заявниця домовилася про продаж светра. Згодом покупець запропонував оформити доставку. Заявниця перейшла за посиланням, яке надіслав покупець, після чого з її рахунку було списано 11800 гривень.

31 грудня 2021 р. оперуповноважений відділу поліції під час розгляду звернення 25-річної мешканки Рожнівської територіальної громади встановив, що 28 грудня 2021 року заявниця надала номер банківської картки невідомій особі, під приводом оплати оренди приміщення для відпочинку в місті Яремча, після чого у неї з картки зникли 19130 гривень.

За обома фактами шахрайських дій невідомих осіб дізнавачі розпочали кримінальні провадження за ч.1 ст 190 Кримінального кодексу України.

31 грудня 2021 р. до відділу поліції надійшло повідомлення від інженера Косівського відділення «Укртелеком» про те, що в Кобаках у період часу з 24 по 31 грудня 2021 року невідома особа шляхом вільного доступу вчинила крадіжку телефонного кабелю, довжиною 550 метрів. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України.

1 січня о 6:30 год. до відділу поліції надійшло повідомлення про те, що у Кутах невідомий розбив вікна у навчальному закладі та пошкодив двері. На місці події поліцейські встановили, що 41-річний місцевий мешканець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських мотивів, за допомогою бруківки вибив троє вікон в приміщенні навчального закладу. За фактом хуліганських дій дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України.

1 січня, до відділу поліції із заявою звернулася 41-річна мешканка Кутської територіальної громади. Жінка повідомила про те, що 21-річний місцевий мешканець у різні періоди протягом 2021 року неодноразово вчиняв крадіжки належних їй ювелірних виробів. Викрадені речі зловмисник здав у ломбард. За фактом крадіжки слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України.

2 січня старший дільничний офіцер поліції під час розгляду звернення 29-річної мешканки Коломийського району, встановив, що колишній чоловік заявниці, житель Рожнівської територіальної громади, ухиляється від сплати аліментів на утримання їхніх спільних дітей. Сума заборгованості становить 120000 гривень. За вказаним фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 164 Кримінального кодексу України.

2 січня о 20:42 год. інспектор сектору реагування патрульної поліції під час розгляду повідомлення про домашнє насильство та оформлення адміністративних матеріалів отримав інформацію про те, що 63-річний мешканець Косівської територіальної громади за місцем проживання зберігає зброю та патрони до малокаліберної зброї. Виїхавши на місце події, слідчо-оперативна група у ході проведення огляду помешкання 63-річного мешканця Косівської територіальної громади виявила та вилучила: 194 предмети, схожі на патрони калібру 5,6 мм, предмет, зовні схожий на револьвер, предмет, схожий на пневматичний пістолет марки «ПМ», і предмет, схожий на саморобний пістолет. Вилучені предмети направлені на експертне дослідження. За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

4 січня до чергової частини відділу поліції надійшла заява від жителя Пістиня з приводу хуліганських дій. На місці події встановили, що 2 січня 2022 року приблизно о 23:05 год. в с. Пістині 20-річний та 22-річний місцеві мешканці, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, діючи умисно, пошкодили ролети на двох вікнах та дверях магазину, а також пошкодили фасад та металеву трубу, що утримує дашок над вхідними дверима. За фактом хуліганських дій слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 Кримінального кодексу України.

4 січня заступник начальника відділу поліції у ході розгляду звернення 48-річної мешканки Яблунівської територіальної громади отримав достатньо підстав вважати, що 16 та 17 грудня 2021 року невідома особа з використанням електронної поштової адреси здійснила несанкціоноване втручання у роботу комп’ютерної мережі, що призвело до витоку інформації, зокрема здійснено несанкціонований вхід до персонального акаунту заявниці у соціальній мережі з подальшою зміною реквізитів для входу, а також оприлюднено особисте листування. За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 361 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

6 січня до відділу поліції звернувся 48-річний мешканець Рожнівської територіальної громади із заявою про те, що 3 січня приблизно 14:30 год. до його житлового будинку, в якому тепер ніхто не проживає, незаконно проникла невідома особа. Проведеними заходами встановлено, що 38-річний мешканець Кутської територіальної громади шляхом розбиття скла у віконній рамі проник у будинок заявника, однак з будинку нічого не викрав. За фактом порушення недоторканості житла дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 162 Кримінального кодексу України.

6 січня о 22:00 год. до відділу поліції надійшло повідомлення від 56-річного мешканця Яблунівської територіальної громади про те, що його дружина, 1965 року народження, стрибнула в криницю. Поліцейські, на місці події встановили, що жінка вчинила самогубство, стрибнувши в криницю, яка знаходиться на території господарства. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло жінки доставлено в морг для встановлення причини смерті та проведення судово-медичної експертизи. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

8 січня о 4:29 год. до відділу поліції надійшло повідомлення від диспетчера пожежно-рятувальної частини м. Косова про те, що в селі Брустурах горить житловий будинок. Під час гасіння пожежі виявлено труп господаря, 1974 року народження. Поліцейські встановили, що чоловік проживав сам. Потерпілий, знаходячись у власному житловому будинку, порушив встановлені законодавством вимоги пожежної безпеки, внаслідок чого виникла пожежа, під час якої він загинув. Тіло чоловіка доставлено в морг для встановлення причини смерті та проведення судово-медичної експертизи. За фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу України.

9 січня о 4:38 год. до відділу поліції надійшло повідомлення від чергового лікаря Косівської ЦРЛ про те, що за медичною допомогою звернувся 36-річний мешканець Косівської територіальної громади. Під час розгляду повідомлення поліцейські встановили, що чоловік отримав тілесні ушкодження в селі Річці під час конфлікту з місцевим мешканцем. За вказаним фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 Кримінального кодексу України.

11 січня до відділу поліції звернувся 59-річний мешканець Рожнівської територіальної громади із заявою про те, що в ніч на 11 січня невідома особа з його господарства викрала велосипед марки «Україна». Поліцейські встановили, що 10 січня приблизно 23:00 год. 41-річний місцевий мешканець, шляхом вільного доступу з подвір’я заявника викрав велосипед. Зловмисник у скоєному зізнався. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України.

11 січня о 16:38 год. надійшло повідомлення зі служби 102 від 43-річного мешканця Космацької територіальної громади про те, що невідома особа протягом ночі із Різдвяної декорації, яка встановлена напроти церкви в селі Космачі, викрала музичну колонку з флешкою. Виїхавши на місце події, поліцейські встановили, що 63-річний місцевий мешканець, переслідуючи корисливий мотив, шляхом вільного доступу, таємно викрав музичну колонку іноземного виробництва вартістю майже 700 грн, яка була закріплена на макеті Різдвяного вертепу. Зловмисник колонку добровільно віддав працівникам поліції. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Косівський РВП ГУНП.

Share