Кримінальний огляд

22 вересня до Косівського районного відділу поліції надійшло повідомлення від чергового лікаря Косівської центральної районної лікарні про те, що до них на лікування потрапила 57-річна мешканка Яблунівської територіальної громади з діагнозом: алкогольна інтоксикація організму, медикаментозне отруєння. 22 вересня в реанімаційному відділенні жінка померла. За цим фактом розпочато кримінальне провадження. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи щодо встановлення причини смерті.

22 вересня надійшло повідомлення від 42-річного жителя міста Тернополя про те, що в період часу з 13 по 22 вересня невідома особа викрала камеру відернагляду іноземного виробництва, встановлену на електричній опорі, що на території його господарства в селі Уторопах, де ніхто не проживає. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка її скоїла.

24 вересня надійшло повідомлення від 52-річного мешканця села Пістиня про те, що його сусід, 1958 року народження, вчинив самогубство — повішався у господарському приміщенні на території власного господарства. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи щодо встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

25 вересня поліцейський сектору реагування патрульної поліції Косівського районного відділу поліції під час візуального огляду автомобіля ВАЗ-2109, який з’їхав у кювет, у «бардачку» виявив речовину рослинного походження, схожу на наркотичний засіб — марихуану, запаковану у полімерний пакет. Водія автомобіля на місці події не було. Поліцейський відразу ж викликав слідчо-оперативну групу. Під час проведення огляду в салоні автомобіля марки ВАЗ 2109 слідчий виявив і вилучив полімерну упаковку із подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, вагою 14 грам. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Вилучену речовину направлено на експертне дослідження. Проводяться заходи щодо встановлення особи, причетної до цього кримінального правопорушення.

25 вересня лікар швидкої медичної допомоги повідомив про те, що до приїзду швидкої допомоги померла 46-річна косів’янка. Поліцейські встановили, що жінка проживала разом із чоловіком і дочкою. 25 вересня, приблизно о 21 год. пішла до ванної кімнати, де перебувала приблизно пів години. Коли дочка відчинила двері ванної кімнати, то побачила матір у наповненій ванні без ознак життя. Викликала швидку медичну допомогу. Медпрацівники констатували смерть жінки. Під час проведення огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи щодо встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

27 вересня надійшло повідомлення від 46-річного мешканця Космацької територіальної громади про те, що в період часу з 26 по 27 вересня невідома особа незаконно заволоділа його транспортним засобом марки ВАЗ-2121. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 289 Кримінального кодексу України. Під час проведення розшукових заходів поліцейські встановили, що 22-річний мешканець села Пістиня 27 вересня, о 00.30 год. перебував у селі Прокураві, побачив на узбіччі автомобіль марки ВАЗ-2121 (Нива). Відкрив багажне відділення, потрапив до салону, після чого, частково пошкодивши замок запалювання, завів двигун автомобіля і поїхав ним до свого господарства, що в с. Пістині. 27 вересня під час огляду його господарства було виявлено та вилучено автомобіль марки ВАЗ-2121 (Нива), який доставлено на територію Косівського районного відділу поліції. Досудове розслідування триває.

28 вересня до чергової частини Косівського районного відділу поліції надійшла заява від 23-річної косів’янки про те, що 19 вересня невідома особа вкрала косметичні вироби з магазину в місті Косова. На місці події поліцейські встановили, що невідомий чоловік, перебуваючи в приміщенні магазину, викрав парфуми, вартістю 1599 грн. і антипреспірант, вартістю 63 грн. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка скоїла цю крадіжку.

Косівський РВП ГУНП.
«Гуцульський край», №40, 1.10.2021 року

Share