Співпраця з територіальними громадами — шлях до вирішення актуальних питань зайнятості

В службі зайнятості спільно з органами влади і роботодавцями проводять заходи щодо сприяння тимчасовій занятості безробітних осіб з метою додаткового стимулювання мотивації їх до праці. На сьогодні громадські та інші роботи тимчасового характеру є однією із вагомих послуг служби зайнятості. Організація громадських робіт неможлива без співпраці державної служби зайнятості та органів місцевого самоврядування.

Косівська районна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості з 1.01.2021 по 7.06.2021 організувала громадські роботи спільно із Комунальним підприємством «Центр надання соціальних послуг Яблунівської селищної ради» та Кутською селищною радою за видом діяльності: роботи із соціально вразливими верствами населення, інші роботи соціального напрямку, в яких взяли участь 26 осіб з числа зареєстрованих безробітних. Укладено 5 договорів на проведення таких робіт.

Враховуючи те, що ці роботи мають тимчасовий характер, безробітні, які беруть участь у них, отримують додаткові переваги, а саме: період участі у таких роботах зараховують до страхового стажу, оскільки із заробітної плати осіб сплачується ЄСВ, у свою чергу для роботодавця — це перспективний напрям взаємовигідної співпраці.

О. Ковалюк,
Заступниця начальника відділу взаємодії з роботодавцями.
«Гуцульський край», №24, 11.06.2021 року

Share