СБУ викрила учасників злочинної групи, яка збувала зброю криміналітету

CБУ заблокувала в Івано-Франківську діяльність злочинної групи, яка спеціалізувалася на нелегальному збуті автоматичної і короткоствольної зброї та боєприпасів.

Співробітники спецслужби встановили, що до складу групи входило троє місцевих жителів. Один з них раніше притягався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини.

Зловмисники налагодили збут вогнепальної зброї, у тому числі переробленої з небойових зразків. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки у кримінальних колах.

За оперативними даними, автомат Калашникова організатори групи оцінювали у тисячу доларів, пістолет Макарова – у 700 доларів.

У межах контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували факт збуту зловмисниками пістолета іноземного зразка та одержання завдатку за іще один «которкоствол».

Наразі двом лідерам групи оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру третьому учаснику групи і обрання зловмисникам міри запобіжного заходу.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

 

Share