СБУ закликає українців особливо дбати про безпеку під час свят

Напередодні Великодніх і травневих свят Служба безпеки України закликає громадян бути особливо пильними в питаннях власної та громадської безпеки. Адже щороку у цей період традиційно посилюється російська пропаганда, інформаційні вкиди та фейки, зростає вірогідність диверсій, щоб дестабілізувати ситуацію в нашій країні.

СБУ, як завжди, системно протидіє цим проявам. Зокрема, у більшості регіонів Служба протягом квітня провела низку антитерористичних навчань, відпрацювалися дії із захисту стратегічно важливих об’єктів і державних кордонів.

Водночас ми розуміємо, що у такий період необхідні пильність і свідоме ставлення до безпеки з боку кожного громадянина. Тому СБУ нагадує про гарячу лінію в області (0342) 52 22 95.

На неї потрібно телефонувати у випадку, якщо ви:

  • маєте інформацію про наміри здійснення терористичної, диверсійної діяльності або інших протиправних дій;
  • помітили підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
  • побачили підозрілі транспортні засоби чи безпілотні літальні апарати поблизу стратегічних об’єктів;
  • виявили підозрілі предмети чи засоби ураження у громадських місцях. Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.

Бажаємо гарного відпочинку і безпечних вихідних!

Share