Кримінальний огляд

14 квітня до Косівського районного відділу поліції надійшло повідомлення від мешканця села Шепота про те, що у господарському приміщенні він виявив тіло 41 -річного місцевого жителя, який вчинив самогубство. Поліцейські встановили, що чоловік покінчив життя самогубством через повішання у господарському приміщенні на відстані 200 метрів від свого дому. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті та передсмертної записки не виявлено. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

14 квітня із заявою звернулася 51-річна мешканка міста Києва. Жінка заявила, що в період часу з 16 листопада 2020 року по 11 квітня 2021 року невідома особа проникла у її дачний будинок у селі Старих Кутах, звідки викрала побутові речі (мікрохвильову піч, пилосос, кухонний посуд, картину та інші декоративні предмети). За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.З ст.185 Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка причетна до цього злочину.

15 квітня надійшло повідомлення від 40-річної жительки району про те, що невідома особа проникла у приміщення магазину автозапчастин і вчинила крадіжку. На місці події встановлено, що в період часу з 19:00 год. 14 квітня по 9:00 год. 15 квітня зловмисник пошкодив запірну планку та навісний замок вхідних дверей складу, проник усередину магазину, звідки викрав автозапчастини, акумуляторні батареї, автомобільні масла, відеореєстратор, автомобільні чохли, портативні компресори, набори інструментів, ноутбук і гроші. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.З ст.185 Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка причетна до злодійства.

15 квітня мешканець села Черганів-ки повідомив про те, що в селі, у власному житловому будинку, померла 66-річна місцева жителька. На місці події поліцейські встановили, що жінка проживала сама, в літній кухні. Ймовірна причини смерті — отруєння чадним газом через перекал печі. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

16 квітня до відділу поліції із заявою звернулася 51-річна жителька району, яка заявила про те, що її син, 1997 року народження, систематично вчиняє до неї домашнє насильство. Хлопця неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Цього разу щодо нього слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до двох років позбавлення волі.

17 квітня надійшло повідомлення від 40-річної косів’янки про те, що за місцем проживання раптово помер її чоловік, 1982 року народження, який хворів. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

18 квітня із заявою про кримінальне правопорушення звернувся 35-річний житель району. Чоловік заявив, що в селі Хімчині через неприязні стосунки йому спричинив тілесні ушкодження знайомий. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

19 квітня приблизно о 00:30 год. двоє невідомих чоловіків через незачинені вхідні двері проникли до житлового будинку 60-річ-ного жителя району, нанесли господареві декілька ударів руками та ногами, заволоділи його грошима. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.З ст.186 (грабіж, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до грабежу.

19 квітня до відділу поліції із заявою звернулася 44-річна мешканка району. Вона повідомила про те, що її син, 2002 року народження, систематично вчиняє до неї домашнє насильство. Хлопця неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Цього разу щодо нього слідчі розпочали кримінальне/іровадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

Косівський РВП ГУНП.

Share