Олександр Сич презентував збірку праць Степана Бандери «Перспективи Української Революції»

У Калуській центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулася презентація перевиданої збірки праць Степана Бандери «Перспективи Української Революції». Це вже друга презентація видання на Прикарпатті, організована головою обласної ради, доктором політичних наук та автором передмови Олександром Сичем спільно з громадською організацією «інститут наукових студій націоналізму».

«Перша презентація цього видання відбулася у Києві, друга — в Івано-Франківську. Днями я мав честь брати участь у його презентації у Тернополі, а нині — ми презентуємо твори Бандери практично на його малій Батьківщині», — мотивував голова обласної ради Олександр Сич.

Також автор передмови зауважив, що видання буде корисним для студентів і науковців. «Степана Бандеру нелегко читати. Не тому, що в нього складне письмо, а тому, що треба розуміти контекст тих подій, коли він писав. Адже він не просто писав про щось, а писав на злобу дня. Читати потрібно не у школі, а обов’язково студентам вищих навчальних закладів. І той, хто вникне у глибину праць Бандери, знайде багато відповідей.

Причому відповідей двоякого характеру: з одного боку — розставляючи акценти в конфліктних або контраверсійних періодах нашої історії, з іншого — вирішення тих проблем, які переслідують нас сьогодні. Тому бажаю терпіння прочитати Бандеру, а воно віддасться розумінням багатьох речей, які відбуваються навколо нас. Бо вихід з ситуації полягає у тому, щоб її зрозуміти», — акцентував Олександр Сич.

У свою чергу Калуський міський голова Андрій Найда зауважив, що нове видання творів Степана Бандери особливе цінне тим, що буде цікаве не лише для науковців, але й знайде свою аудиторію серед молоді. «У книжці є QR-коди, просканувавши які, можна побачити скановані варіанти статей. Для молоді це цікаво», — зауважив Андрій Найда.

«Це справді сучасна книжка, адже видання виходить далеко за межі надрукованих сторінок. Завдяки QR-кодам кожен читач може поринути в своєрідну медіатеку, наповнену статтями і першоджерелами, — додав депутат обласної ради, кандидат політичних наук Ігор Дебенко. — Щоб зрозуміти, про що ця книжка, потрібно для початку розуміти, чим була для Степана Бандери революція. Так от, для Степана Бандери українська національна революція — це боротьба за саме життя, волю народу і людини, цілий процес боротьби від її початків аж до кінцевого завершення. Виходячи з цього, можна впевнено сказати, що українська національна революція перманентно триває».

Серед запрошених на презентацію науковців також виступили доктор історичних наук Сергій Адамович і кандидат історичних наук Микола Вітенко.

«Ця книжка дає можливість побачити Бандеру незабронзовілим, а живою людиною, побачити його через призму його власної біографії, яку він писав, намагаючись поїхати в Сполучені Штати Америки. Цю книжку мав би видавати великим тиражем і популяризувати Уряд нашої держави», — наголосив Сергій Адамович.
«Звичайно, центральною статтею видання є «Перспективи Української Революції».

Але для чого революцію творять? Щоб побудувати Українську державу. Державу, в якій українці будуть захищені. Степан Бандера пише, якою має бути Україна. В той же час цілу низку статей Бандери можна об’єднати фразами — «Геть від Москви», «Геть від Росії». Адже жодна інша країна не зацікавлена в тому, щоб Україна стала сильною державою», — резюмував Микола Вітенко.

Пресслужба обласної ради

Share