Кримінальний огляд

5 серпня до Косівського відділу поліції звернувся 20-річний мешканець Хмельницької області із заявою про те, що в ніч з 1 на 2 серпня в селі Річці невідома особа незаконно заволоділа його транспортним засобом марки Део Ланос. Поліцейськими встановлено, що заявник 28 липня приїхав до своїх родичів у с. Річку на автомобілі Део Ланос, який припаркував неподалік місцевої дороги, оскільки заїзду до господарства родичів немає. 1 серпня ввечері у будинку родичів відбувалося застілля, де серед гостей перебував 25-річний місцевий мешканець.

Після закінчення застілля заявник пішов відпочивати, а гість, скориставшись цим, викрав з його сумки ключі від автомобіля і згодом незаконно заволодів його автомобілем. Зловмисник під час користування викраденим автомобілем пошкодив передній і задній бампери та переднє праве крило автомобіля. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Пошкоджений автомобіль повернуто власнику. Досудове розслідування триває.

5 серпня близько 17.30 год. у селі Слобідці, в будинку матері, до приїзду швидкої медичної допомоги, раптово померла 60-річна мешканка нашого району. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. За цим фактом розпочато кримінальне провадження. Тіло жінки доставлено в патологоанатомічне відділення Косівської ЦРЛ для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті.

8 серпня працівники групи реагування патрульної поліції під час оформлення адміністративних матеріалів за фактом порушення правил дорожнього руху в місті Косові виявили посвідчення водія з явними ознаками підроблення. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.358 КК України (Використання завідомо підробленого документа). Посвідчення водія вилучено та направлено на експертне дослідження. Досудове розслідування триває.

8 серпня о 11:33 год. до відділу поліції надійшло повідомлення від 45-річної мешканки району про те, що в м. Косові на ринку, приблизно 10 хвилин тому, невідома особа викрала грошові кошти. Поліцейськими встановлено, що 8.08.2020р. о 11:20 год. заявниця, здійснюючи покупки на ринку, на одному з прилавків залишила свій гаманець, в якому було 4150 гривень. Коли повернулася гаманця вже не було. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України.

Проведеними заходами. встановлено, що до вчинення крадіжки причетний 36-річний мешканець району, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Частину грошових коштів у зловмисника вилучено, решту він встиг потратити на власні потреби. Досудове розслідування триває.

10 серпня до відділу поліції із заявою звернулася 41-річна мешканка району, яка заявила про те, що її 42-річний співмешканець систематично вчиняє відносно неї домашнє насильство. Чоловік неодноразово притягався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства та перебуває на обліку в Косівському відділі поліції як сімейний насильник. Цього разу відносно нього за вчинення домашнього насильства розпочато кримінальне провадження за ст.126-1 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

10 серпня близько 21:40 год. 37-річний мешканець Косівського району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, власним автомобілем приїхав до помешкання своєї співмешканки з метою вияснення особистих стосунків. У ході словесного конфлікту, на вулиці, навпроти будинку, в якому проживає співмешканка, чоловік з рушниці здійснив один постріл у повітря, а інший — собі у нижню ділянку голови. В результаті цього отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення голови та нижньої щелепи, з якими доставлений до реанімаційного відділення Косівської районної лікарні. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Косівський ВП ГУНП.
«Гуцульський край», №33, 14.08.2020 року

Share