Кримінальний огляд

14 травня працівники сектору реагування патрульної поліції Косівського відділу поліції в с.Рибному зупинили вантажний автомобіль «ЗІЛ», що перевозив піщано-гравійну суміш без відповідних документів. Ним керував 41-річний житель району, який здійснив забір корисних копа лин із русла ріки Черемош, що в с.Рибному. Як пояснив правопорушник, піщано-гравійну суміш він видобував для власних господарських потреб. Транспортний засіб вилучили. За фактом порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

15 травня до відділу поліції із заявою про кримінальне правопорушення звернувся 57-річний житель району. Чоловік заявив, що його 26-річний син систематично вчиняє домашнє насильство. Останнього неодноразово притягали до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 КУ-пАП. Слідчі відкрили проти нього кримінальне провадження за ст.126-1 КК України.

15 травня до відділу поліції із заявою звернулася 17-річна жителька району про те, що 10 травня приблизно о 14 год. за місцем проживання її побив 46-річний знайомий. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

16 травня о 7:23 год. до відділу поліції надійшло повідомлення від 54-річного жителя до 21 год., коли він був відсутній за місцем проживання, невідома особа, знайшовши ключі від його житлового будинку, проникла і викрала кошти у сумі 6500 гривень. ЗеГфактом крадіжки розпочато кримінальне провадження _за_ч.З ст.185 КК України.

18 травня приблизно о 1 год. ночі на лінію «102» надійшли повідомлення про виникнення конфліктної ситуації між жителями м.Косова в під’їзді одного з будинків. До поліції звернулися із заявами обоє учасників конфлікту. Один із заявників вказав на те, що йому було нанесено тілесні ушкодження. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України. Також до поліції звернувся інший учасник конфлікту, який заявив про те, що йому погрожували вбивством. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 129 КК України. У рамках розпочатих кримінальних проваджень поліція проводить усі необхідні заходи для об’єктивного та неупередженого розслідування події.

18 травня до поліції із заявою звернувся 58-річний житель району про те, що приблизно о 20:45 год. в с.Вижньому Березові його вдарив кулаком в обличчя знайомий. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.126 КК України (побої і мордування).

19 травня до поліції із заявою звернувся 65-річний житель м.Косова про те, що 18 травня приблизно о 00:05 год. за місцем проживання під час конфлікту йому спричинив тілесні ушкодження знайомий житель м.Косова. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

20 травня до відділу поліції надійшли матеріали із РП «Райагроліс» про те, що під час проведення раптової ревізії обходу Кобаківського лісництва встановлено, що майстер лісу, через неналежне виконання своїх службових обов’язків, допустив незаконну рубку 16 дубів, загальною кубомасою 31,57 куб.м. Розмір заподіяних матеріальних збитків становить 113781 грн. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість).

Share