Здайте зброю добровільно

3 1 по 31 листопада 2008 року на території району проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, що зберігаються незаконно. Під час місячника ви можете добровільно здати їх до райвідділу міліції.

Згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, однак особи, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, повністю звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Протягом 2008 року Косівський РВ УМВС за незаконне поводження зі зброєю притягнув до кримінальної відповідальності 11 осіб, вилучено з незаконного обігу 14 одиниць нарізної, гладкоствольної та холодної зброї.

Зброя, що була добровільно здана до органу внутрішніх справ, після проведення перевірки може бути зареєстрована у встановленому законом порядку у власне користування особи, що її здала.

З приводу запитань, що стосуються дозвільної системи, звертайтеся у Косівський РВ УМВС (кабінет № 21) у вівторок, четвер, п’ятницю та суботу з 10 до 13 години або за телефоном 2-16-61.

В. Близнюк,
старший інспектор дозвільної системи Косівського РВ УМВС

Share