Введення в дію житла, нежитлових будівель та інженерних споруд в Косівському районі у січні–вересні 2008 року

За даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області, у січні–вересні п.р. у Косівському районі введено в експлуатацію 56 квартир загальною площею 8,4 тис.м2, в тому числі у сільській місцевості — 26 квартир на 4,0 тис.м2. В загальнообласному показнику частка району складає 2,8%. Все збудоване житло — індивідуальне. Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяги введеного житла по району скоротилися на 42,6%, у сільській місцевості — на 49,9%.

Житло, в основному, будується нове, із цегли, одно- і двохповерхове. Переважає будівництво три-, чотири- та п’ятикімнатних квартир (78,6% до загальної кількості). Середній розмір квартири складає 150 м2, у сільській місцевості — 155 м2 проти 115 м2 та 161 м2 — відповідно по області.

Протягом січня–вересня п.р. на території району введено в дію із об’єктів соціальної сфери стоматологічні кабінети та готель з рестораном, крім того, магазини, автозаправні станції, культову споруду, продовольчі сховища, місцеві трубопроводи для транспортування газу, лінії електричні та нафтову свердловину з розвідувального буріння.

Начальник Головного управління статистики
М. Колімбровський

Share