«Зелений легіон» очима художника

Турбота про здоров’я та організація літнього відпочинку дітей — це справа суспільного значення, один із вагомих показників ставлення держави до власного майбутнього.

Педагоги Косівського районного Центру дитячої творчості (РЦДТ) мають значний досвід організації дитячих літніх таборів. З метою проведення оздоровлення, забезпечення змістовного дозвілля і повноцінного відпочинку дітей, керівники гуртків декоративного бісероплетіння «Перлинка», «Художня кераміка», «Образотворче мистецтво» та гуртка «Дивосвіт» організували екскурсійне навчання вихованців гуртків художнього напрямку визначними місцями Івано-Франківської області, зокрема гуцульського регіону в рамках екологічного наметового табору «Зелений легіон».

Незабутні враження діти отримали під час відвідин музею І.Я.Франка в с. Криворівні, ознайомилися з життєвим і творчим шляхом письменника, почули розповідь про відомих особистостей, які жили і працювали на теренах Гуцульщини. Не менш цікавою була подорож канатно-крісельною дорогою у Ворохті. Юні художники були в захваті і відтворили побачену палітру карпатських пейзажів у своїх пленерних роботах.

У Яремчі гуртківці побачили мальовничі місця та славнозвісні водоспади Карпатського національного парку, познайомилися з народними умільцями. Велике зацікавлення та глибокий інтерес до вивчення довкілля рідного краю викликала екскурсія гуцульським кільцем та можливість вкотре пізнати велич і красу Прикарпаття. Наступна зупинка — обласний центр м. Івано-Франківськ. Ми побували на виставці в обласному краєзнавчому музеї, гуляли вулицями міста.

Переконані, враження, які отримали юні художники під час екскурсій та пленеру, залишаться надовго, а спогади про екстремальні пригоди та цікаві зустрічі зігріють їх у похмурі осінні та зимові будні.

Методисти та керівники гуртків Косівського РЦДТ висловлюють щиру подяку всім, хто доклав зусиль для того, щоб зробити перебування дітей у мистецькому таборі корисним і цікавим.

Людмила Харук,
методист Косівського РЦДТ

Share