Побували в трьох областях

З ініціативи сектора у справах молоді та спорту Косівської РДА відбулася екскурсійна поїздка лідерів молодіжних рад населених пунктів району за маршрутом найбільш популярних туристичних об’єктів Західної України.

Ми побували в трьох областях. Нас зачарувала унікальна “Кришталева печера” у селі Кривче Тернопільської області, до речі, єдина така в Україні, її протяжність сягає кількох десятків кілометрів, проте екскурсійний маршрут — лише три кілометри. Але і цього було цілком достатньо, адже діаметр печери не надто великий і її підкорювачам доводилось максимально згинатись, щоб не зачепити головами звисаючі брили. Печера справді кришталева: у світлі ліхтариків стіни сяяли неймовірними барвами, а містичні розповіді екскурсовода наводили на нас моторошні відчуття.

Дуже велике враження справили на нас пам’ятники у Хотині: Петру Конашевичу-Сагайдачному та фортеця із оригінальною архітектурою, стрімкими вежами і могутніми стінами, товщина яких в окремих місцях сягає п’яти метрів, а висота — більше сорока.

З Хотина автобус вирушив у напрямку Хмельницької області, до міста Кам’янця-Подільського, де зафіксована найбільша в Україні кількість архітектурних пам’яток на квадратний метр. Впродовж кількагодинного вояжу містом ми ознайомились із історичною пам’яткою — Кам’янець-Подільською фортецею, котра після відновлювальних робіт виглядає просто вражаюче.

Приємним був відпочинок на березі Дністра: під плакучими вербами ми розташували намети і розпалили вогнище, смачним шашликом і веселими піснями завершили свій туристичний день. Наступного ранку ми купалися у Дністрі, ловили рибу.

Поїздка залишила в нашій пам’яті приємні враження. Ми дізналися багато цікавих історичних фактів, отримали наснагу для копіткої праці на теренах молодіжної політики. Ми щиро вдячні завідувачу сектора у справах молоді та спорту РДА Михайлові Мельничуку, головному спеціалісту цього сектора Олександрі Шиндро, а також відомому на Косівщині краєзнавцю та організатору туристичних поїздок Юрію Ласитчуку.

Василь Карп’юк,
голова молодіжної ради
с. Брустури

Share