Вступай у ряди прикордонної служби!

У рамках співпраці з прикордонною службою України Косівська районна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості провела семінар під гаслом «Стань частиною безпеки: вступай у ряди Державної прикордонної служби України».

Провідний фахівець з профорієнтації Тетяна Романчич ознайомила безробітних громадян з послугами, які надає служба зайнятості, розповіла про стан ринку праці та звернула увагу присутніх на важливість професії військового в цей час.

На заході був присутній старший солдат відділу комплектування 31-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України В’ячеслав Онофрей. Він докладно розповів про порядок відбору громадян України на військову службу за контрактом і в резерв Збройних сил України, до навчальних частин та інших військових формувань; ознайомив присутніх з основними правами військовослужбовців, пов’язаними з проходженням служби; повідомив адресу і номер телефону, за якими вони можуть отримати консультації.

Гість наголосив, що Державна прикордонна служба України проводить рекрутингову кампанію з добору громадян і військовозобов’язаних для проходження служби в прикордонних загонах нового зразка бригадного типу. За особистим вибором охочі можуть самостійно обрати проходження служби в Черкаській, Хмельницькій або Львівській областях.

В’ячеслав Онофрей повідомив, що в Україні створена і постійно вдосконалюється гнучка система соціального захисту військовослужбовців. Служба за контрактом і комплектування війська контрактниками-військовослужбовцями є одним з вирішальних чинників для успіху всієї військової реформи, що наближатиме перемогу.

Косівська районна філія обласного центру зайнятості.

Share